RESTAURACIJA USTAŠTVA DOBILA SVOJ TUŽNI IZRAZ U SEGEDINU: "Ubij Srbina" orilo se sa tribina

Novosti online

15. 01. 2022. u 23:02

BALKANSKI derbi u okviru Evropskog prvenstva u rukometu između Srbije i Hrvatske obeležili su izlivi mržnje prema našem narodu od strane ekstremista koji su prisustvovali meču u Segedinu.

РЕСТАУРАЦИЈА УСТАШТВА ДОБИЛА СВОЈ ТУЖНИ ИЗРАЗ У СЕГЕДИНУ: Убиј Србина орило се са трибина

Hrvatski navijači

Na delu tribina, gde su se mogle videti zastave sa prvim belim poljem na šahovnici, što je simbol zloglasne NDH, hrvatski fanatici klicali su: "Ubij Srbina", "U boj, u boj za narod svoj"...

Dakle, restauracija ustaške ideologije koja je uveliko odmakla u susednoj državi, dobila je svoj tužan izraz i u dvorani gde se  vodila žestoka rukometna borba. Nije izostalo ni klicanje "Vukovar, Vukovar" da bi se upotpunio antisrpski dekor koji nema nikakve veze sa sportom.

Tako su se ponašali ljudi koji dolaze iz države članice EU, ali očekuje se da će briselska administracija i ovaj šovinistički pir nemo posmatrati, kao što prstom nisu mrdnuli ni kada su lomljene ćirilične table ili kada se nadomak Jasenovca postavljala tabla sa jezivim pokličem iz epohe Ante Pavelića - "za dom spremni".

Podsetimo, poseban skandal izazvali su organizatori EP koji su dozvolili da se početkom drugog poluvremena sa razglasa čuje pesma ustaše Marka Perkovića Tompsona.

BONUS VIDEO: KAD DRŽAVA BRINE O ŠAMPIONIMA: Kako su se nizali uspesi Srbije u 2021. godini

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (13)