"ZADRŽANA JE LJUBAV PREMA NACIONALNOM TIMU": Igor Kolaković se ponosno vratio na kormilo odbojkaša Srbije

Tanjug

11. 01. 2022. u 13:41

"Želim da se zahvalim Odbojkaškom savezu Srbije na ukazanom poverenju", rekao je Igor Kolaković nakon što je drugi put u karijeri izabran za selektora odbojkaša Srbije.

ЗАДРЖАНА ЈЕ ЉУБАВ ПРЕМА НАЦИОНАЛНОМ ТИМУ: Игор Колаковић се поносно вратио на кормило одбојкаша Србије

Foto: N.Skenderija

On je istakao da je srpski savez visoko pozicioniran u svetu odbojke zahvaljujući izvanrednoj organizaciji i velikim rezultatima nacionalnih timova.

- Reprezentacija je veliki motiv za sve, iz generacije u generaciju zadržan je iskreni odnos i ljubav prema nacionalnom timu. Zbog svega ovoga reprezentacija je za mene izazov i odgovornost. Radujem se radu i sa iskusnim, a posebno sa mladim igračima koji dolaze iz sve jače srpske lige - istakao je Igor Kolaković.

Podsetimo, Kolaković je trenutno trener poljske Varte, a funkciju selektora Srbije već je obavljao od 2006. do 2014. godine.

U tom periodu Srbija je osvojila osam medalja: jednu zlatnu, tri srebrne i četiri bronzane.

Na Svetskom prvenstvu 2010. godine osvojio je bronzanu medalju, na Svetskom šampionatu 2013. za mlađe seniore srebro, u Svetskoj ligi dve srebrne medalje (2008. i 2009. godine) i jednu bronzanu (2010. godine), a na prvenstvima Evrope zlatnu medalju 2011. i bronzane medalje 2007. i 2013. godine.

Pored reprezentacije Srbije Igor Kolaković je predvodio selekciju Irana od 2017. do 2020. godine, a trenirao je i slovenački AĆ Volej iz Ljubljane i francuski Kan.

BONUS VIDEO: Srbi se okupili da oslobode Novaka Đokovića

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)