NOVO PRIZNANJE ZA SRPSKI TEKVONDO: Milica Mandić i Dragan Jović najbolji na svetu

Novosti online

07. 01. 2022. u 18:47

OLIMPIJSKA šampionka Milica Mandić i njen trener Dragan Jović proglašeni su za najbolje u 2021. godini u izboru Svetske Tekvondo organizacije.

НОВО ПРИЗНАЊЕ ЗА СРПСКИ ТЕКВОНДО: Милица Мандић и Драган Јовић најбољи на свету

FOTO: EPA

Milica je tekvodoistiknja godine, dok je Jović najbolji trener u 2021.

Svetska tekvondo organizacija je objavila imena pobednika u kategorijama olimpijskih i paraolimpijskih sportista, trenera i sudija u prošloj godini.

Onlajn glasanje bilo je otvoreno od 4. januara, a na kraju su Milica Mandić i Dragan Jović zasluženo poneli titule najboljih za prethodnu kalendarsku godinu.

- Danas s ogromnim ponosom obaveštavamo javnost da je naša olimpijska Milica Mandić proglašena najboljom sportistkinjom. Milica je postigla mnoge istorijske uspehe – prva je sportistkinja iz Srbije koja je osvojila dve pojedinačne olimpijske medalje (i to zlatne – u Londonu 2012, i na poslednjim OI u Tokiju). Ona je i prva sportistkinja koja je osvojila zlato za Republiku Srbiju u svim sportovima na OI, i istovremeno najuspešnija olimpijka pod zastavom Republike Srbije - objavio je Tekvondo savez Srbije, dok je njihov klub, TK Galeb istakao da su njih dvoje, ali i ostatak olimpijskog tekvondo tima, ponos Srbije i sporta u celini.

BONUS VIDEO: Sudija usred ringa morao da uspava MMA borca

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)