TENIS AUSTRALIJA SE VADI: "Nismo pogrešno navodili Đokovića, uradili smo sve po uputstvima ministra"

Novosti online

07. 01. 2022. u 16:28

KAKO vreme prolazi, sve je jasnije da je Novak Đoković kolateralna šteta nekog sukoba, u najmanju ruku nesporazuma, između australijskih saveznih vlasti s jedne strane i organizatora Astralijan opena s druge. Najnovija potvrda da je tako stiže iz Tenis Australije, u čijoj nadležnosti je organizacija prvog grend slema sezone.

ТЕНИС АУСТРАЛИЈА СЕ ВАДИ: Нисмо погрешно наводили Ђоковића, урадили смо све по упутствима министра

Foto: AP

Dva dana već traje golgota najboljeg srpskog i svetskog tenisera koji ovo vreme provodi u nehumanim uslovima sa imigrantima koji godinama žive u nehumanim uslovima u tranzitnom "hotelu".

Toliko je trebalo Tenis Australiji da odgovori na optužbe da su "smestili igru" Novaku Đokoviću, prikrivši od njega da mu preležani kovid neće biti dovoljan da nesmetano uđe u Australiju, iako mu je Australijan open uvažio zahtev za izuzeće. 

Tenis Australija danas je odgovorila na optužbe kratkim saopštenjem:

- Uvek smo bili konzistentni oko komunikacije sa igračima. Vakcina je najbolje rešenje, ne samo da bi sačuvali sebe, nego i druge, ali i da bi mogli da dođu u Australiju. Mi u potpunosti odbacujemo optužbe da je deo igrača namerno navođen na pogrešan zaključak - stoji u prvom delu saopštenja. 

Neverovatno zvuči drugi deo ovog saopštenja u kome TA opisuje kako su došli do dokumenta na koji su se pozvali kad su dali informacije igračima kako mogu da dobiju izuzeće:

- Informaciju koja je data igračima da mogu da uđu u zemlju sa medicinskim izuzećem smo dobili direktno sa sajta Smart Traveler, na koji nas je uputio Greg Hant - stoji u saopštenju Tenis Australije.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (13)