ŠUMADINCIMA DRUGI TROFEJ: Radnički nadigrao Novi Beograd u finalu Kupa Srbije

S. K. - S. R.

28. 12. 2021. u 21:11

SLAVLjE vaterpolista Radničkog. Kragujevčani su drugi put u svojoj istoriji osvojili Kup Srbije. Šumadinci su u finalu završnog turnira u Beogradu šokirali favorizovani Novi Beograd sa 11:9 (2:4, 4:1, 3:1, 2:3).

ШУМАДИНЦИМА ДРУГИ ТРОФЕЈ: Раднички надиграо Нови Београд у финалу Купа Србије

FOTO: VK Radnički Kragujevac

- Spremali smo se za ovaj finalni turnir, uspeli da odigramo srcem, hrabro, da nadomestimo kvalitet Novog Beograda. Odlična igra u odbrani bila nam je vetar u leđa da pobedimo - istakao je bek Radničkog Miloš Ćuk.

Veliki okršaj obeležio je sjajni golman Radničkog Lazar Dobožanov koji je sjajnim bravurama čuvao svoju mrežu i donosio samopouzdanje saigračima da granitnom odbranom otupe oštricu napada Novog Beograda i zaustave sjajne napadače Mandića, Vlahopulosa, Duška Pijetlovića...

Vaterpolisti Radničkog sa peharom namenjenom pobedniku Kupa Srbije/FOTO: VK Radnički Kragujevac

Početak nije nagoveštavao trijumf Kragujevčana. "Vukovi" su kao u polufinalu protiv Partizana krenuli silovito i golovima Viktora Rašovića (2) i Duška Pijetlovića i već u trećem minutu vodili sa 3:0. Kragujevčani su u tim trenucima delovali konfuzno, nervozno, bez jasnog cilja.

Ipak, Šumadinci su uspeli da se konsoliduju, najpre u odbrani. Izvanredno su se branili sa igračem manje, a u napadu su se okuražili posle prvog gola Miloša Ćuka u poslednjem minutu prve četvrtine.

TRIJUMF VOJVODINE

VATERPOLISTKINjE Vojvodine odbranile su pehar. Novosađanke su u finalu Kupa Srbije u Beogradu savladale Crvenu zvezdu sa 18:11 (3:2, 4:3, 5:3, 6:3).

Kod pobednica najefikasnija je bila Hamzeva sa pet pogodaka, po tri su dale Švec, Popov, Damnjanović, dva Pantović, a po jedan Amlijeva i Moćan. Golove za crveno-bele postigle su: Mamoglu 3, Pejčić, J. Lujić i I. Lujić po 2, Ilić i Gašić.

Preokret je počeo u drugoj četvrtini. Izabranici Uroša Stevanovića uspeli su da nametnu svoj ritam, bili su sve sigurniji i neumoljivi u napadu i u finišu druge četvrtine prvi put su poveli sa 6:5.

Od tog trenutka "vukovi" su bili sve nervozniji, naročito u napadu, što su Kragujevčani umešno kažnjavali. U trećoj četvrtini zbog tri lične greške meč pre vremena završili su Duško Pijetlović, Mandić, Gogov što je i te kako olakšalo posao Radničkom da se odlepi na 9:6.

- Znali smo kako će da igraju. Bili smo nervozni, nismo uspeli da prevaziđemo neke stvari. Imali smo utakmicu u rukama, ali je Radnički bio bolji - priznao je Duško Pijetlović.

Početkom poslednje četvrtine Novi Beograd ne koristi dva igrača više, da bi potom u petom minutu Josip Vrlić propustio priliku da odluči pobednika. To kao da je dalo krila domaćinu, pa je Strahinja Rašović sa dva gola vratio nadu Novom Beogradu. Ipak, Janković i Vrlić su u 31. minutu golovima razrešili sve dileme. Do kraja Nikola Jakšić je samu uspeo da ublaži poraz svog tima.

NOVI BEOGRAD - RADNIČKI 9:11

BAZEN:"25. maj Milan Gale Muškatirović". Gledalaca: 600. Sudije: Putniković i Raković. Igrač više: Novi Beograd 16 (4), Radnički 13 (5). Dva igrača više: Novi Beograd 2 (1) , Radnički 3 (3). Peterci: Novi Beograd 1 (1), Radnički 2 (1)

NOVI BEOGRAD: Gojko Pijetlović (9 odbrana, 1 peterac), Strahinja Rašović 3 , Mandić 2 (1), Šušiašvili, Vučinić, Duško Pijetlović 1, Gogov , Nikola Jakšić 1, Perković, Vlahopulos, Drašović, Viktor Rašović 2, Fernandez, Martinović.

RADNIČKI: Dobožanov (10 odbrana), Branković, Stanojević, Janković 3 (1), Ćuk 1, Krug, Ukropina 1, Pljevančić, Toholj, Miličić, Lukić 2, Vrlić 1, Todorovski, Radulović 3.

Po četvrtinama: 4:2, 1:4, 1:3, 3:2.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)