NOVOSAĐANIMA PRVI TROFEJ: Vojvodina bolja od Ribnice u finalu Superkupa u odbojci

G.Ćirović

05. 10. 2021. u 22:45

U FINALU ovogodišnjeg, 11. po redu Superkupa, odbojkaši novosadske Vojvodine pobedili su Ribnicu iz Kraljeva sa 3:1 (19:25, 26:24, 25:21, 25:21) i tako osvojili prvi trofej u sezoni, svoj ukupno četvrti u ovom takmičenju.

НОВОСАЂАНИМА ПРВИ ТРОФЕЈ: Војводина боља од Рибнице у финалу Суперкупа у одбојци

FOTO: OSS

Pred oko 1.500 gledalaca u kraljevačkoj novoj hali sportova kraj Ibra, Novosađani su kao aktuelni šampioni države potpuno zasluženo slavili protiv popularnih "musketara", aktuelnih osvajača nacionalnog Kupa i tako na najbolji način potvrdili svoje visoke ambicije ove sezone.

NAGRADA BOŠKANU

PRIZNANjE Slobodan Boškan najbolji trener/ u sezoni 2020/2021/FOTO: OSS

SLOBODAN Boškan, trener šampiona Vojvodine NS seme, u izboru Udruženja odbojkaških trenera Srbije proglašen je za najboljeg trenera u konkurenciji seniora u sezoni 2020/2021. Njemu je u pauzi između prvog i drugog seta meča Super kupa u Kraljevu nagradu uručio Duško Nikolić, predsednik UOTS.

Ribnica je dominantno osvojila prvi set, imala tri poena prednosti u drugom i čak četiri u trećem periodu igre, ali su igrači Vojvodine predvođeni kapitenom Simićem, Lukom i Nemanjom Čubrilo, Bajandićem, tehničarom Vilimanovićem, liberom Negićem, Mehićem, Migelom i korektorom Parapunovim smogli snage da naprave preokret i povedu sa 2:1.

U četvrtom, ispostaviće se i poslednjem setu na terenu su postojali samo puleni Slobodana Boškana i zasluženo slavili pobedu u utakmici za odbojkaške sladokusce.

- Osvojiti prvi trofej u sezoni pred kraljevačkom publikom koja odlično poznaje odbojku veliki je uspeh i još veće zadovoljstvo. Nadam se da ćemo ove sezone imati još prilike da se radujemo. Naš cilj je odbrana titule, a ni borbu za trofej u Kupu ove sezone nećemo zanemariti. Imamo kvalitet i pobednički duh za to – rekao je Stevan Simić, kapiten Vojvodine.

ŠAMPIONI Kapiten odbojkaša Vojvodine sa peharom/FOTO: OSS

Zadovoljstvo nije krio ni Lazar Bajandić koga je trener Boškan u igru uveo sredinom drugog seta.

- Presudilo je naše jedinstvo i timski duh. Odigrali smo srcem, uspeli da ispoštujemo taktiku i osvojimo pehar – istakao je jedan od junaka pobede Novosađana.

BONUS VIDEO: Dolazak bronzanih odbojkašica u Beograd

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri