"ORLOVI" KREĆU U POHOD MEDALJU: Odbojkaši Srbije u četvrtak igraju prvi meč na Evropskom prvenstvu

S. KRSTOVIĆ

30. 08. 2021. u 22:03

POLjSKA je poslednjih godina bila srećna našim odbojkašima. Prvi put u istoriji, 2016, osvojili su Svetsku ligu, godinu dana kasnije evropsku bronzu.

ОРЛОВИ КРЕЋУ У ПОХОД МЕДАЉУ: Одбојкаши Србије у четвртак играју први меч на Европском првенству

FOTO: FIVB

"Orlovi" sutra rano ujutro putuju u Krakov, gde će u četvrtak (20.30) protiv Belgije, u grupi A, startovati na 32. EP u Poljskoj, Češkoj, Finskoj i Estoniji. Izabranici Slobodana Kovača brane zlato iz Pariza 2019, ali bi bili srećni da se sa bilo kojom medaljom vrate u zemlju.

- Tačno je da smo uvek u grupi favorita, ali ne bi trebalo izgubiti iz vida da smo imali dosta problema sa povredama na početku priprema. Poslednje dve nedelje intenzivno treniramo i posvećujemo više pažnje taktičkom-tehničkom delu. Očekujem da u grupi, osim nezvesne utakmice sa Poljskom, dobijemo sve ostale mečeve i tako osiguramo prvo ili drugo mesto pred nokaut fazu. Mislim, da imamo dobre šanse da osvojimo medalju, jer smo se u poslednjih deset godina na šampionatima Starog kontinenta, uglavnom, peli na pobedničko postolje - ističe korektor Dražen Luburić.

POKLAPANjE

ŠAMPIONAT počinje 1. septembra, baš kada se igraju četvrtfinalni mečevi prvenstva za dame u Plovdivu i Beogradu. Zato je neobično, jer se još nije dogodilo da se žensko i muško EP preklapaju.

- Takav je kalendar ove sezone. Devojke pokazuju sjajne igre ove sezone kao i proteklih godina, tako da ne bi trebalo gledati da smo u nekoj senci... Generalno, možda bi bilo bolje da se šampionati ne preklapaju kako bi gledaoci mogli sve da isprate. Opet, ovo su utakmice u grupi, a kada dođe nokaut faza mislim da će biti veća gledanost. Lično, mene to ne opterećuje - ističe Luburić.

Srbi u grupi A, osim sa Belgijom, igraju i sa Ukrajinom, Poljskom, Portugalijom i Grčkom. Prve četiri idu dalje, a njihova grupa ukršta se sa grupom C (Tampere), u kojoj su Rusija, Finska, Severna Makedonija, Turska, Holandija i Španija. Osmina finala i četvrtfinale se igraju u Gdanjsku.

- Kada igramo punom snagom možemo da pobedimo svakog protivnika. Znamo da je Rusija najjači rival u osmini finala ili četvrtfinalu. Oni su nedavno osvojili olimpijsko srebro, ali će na šampionat doći u izmenjenom sastavu, bez najmanje dvojice igrača. Videćemo kako će oni da izgledaju, jer kao što znamo Olimpijske igre, kao i svako takmičenje znaju da iscrpe ne samo fizički, nego i psihički, emocionalno, tako da će EP da bude veoma interesantano - podvlači Luburić.

Sjajni korektor ističe da mu je drago što će Srbija sve mečeve igrati u Poljskoj i nada se da će ostati do poslednjeg dana, 19. septembra, kada se u Katovicama igra finale i meč za bronzu.

- Nekako smo navikli na zemlju odbojke. U njoj smo već osvojili dve medalje i mislim da ćemo da uživamo - nada se Luburić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere