ODBOJKAŠICE SRBIJE SREĆNE PRED NAVIJAČIMA: Umor tokom meča se pojavi, ali ogromna želja sve to izbriše

S. K.

29. 08. 2021. u 18:33

BEZ obzira na to šta urade na Evropskom prvenstvu u Srbiji, Bugarskoj, Hrvatskoj i Rumuniji, naše odbojkašice zaslužuju duboki naklon.

ОДБОЈКАШИЦЕ СРБИЈЕ СРЕЋНЕ ПРЕД НАВИЈАЧИМА: Умор током меча се појави, али огромна жеља све то избрише

FOTO: M. Vukadinović

Srpkinje su od 25. jula do 25. avgusta odigrale 13 utakmica na Olimpijskim igrama u Tokiju i u grupi A Šampionata Starog kontinenta u Beogradu. Sinoć su 14. put izašle na tarafleks, jer su u osmini finala odmerile snage sa Mađarskom. Ukoliko su opravdale ulogu favorita, 1. septembra igraju sa boljim iz duela Hrvatska - Francuska.

Ono što daje snagu evropskim i svetskim prvakinjama su navijači. Željne punih tribina sa mnogo emocija ulaze u svaki meč u "Štark areni". Huk navijača ih motiviše da igraju što bolje mogu i nadaju se da će uspeti da vernu publiku obradaju zlatnom medaljom. Bio bi to veliki podvig, ali svaka od odbojkašica ističe da uživa kada igra pred punim tribinama.

Izabranice Zorana Terzića ističu i da su navikle da preko leta igraju dosta utakmica za reprezentaciju, jer godinama unazad su u isto vreme Liga nacija i neko veliko takmičenje. Ova je bila specifična, pa se desilo da se za tri meseca održe i Liga nacija i Olimpijske igre, gde su Srpkinje bile treće, i kontinentalni šampionat. Zato su najiskusnije preskočile Ligu nacija, u kojoj su se nametnule i mesto među 14 izborile Katarina Lazović, Sara Carić i Jovana Kocić.

BUDUĆNOST Sara Carić/FOTO: M. Vukadinović

- Sigurno je da smo navikle na ovakva leta. Svake sezone je isto, igramo najmanje dva takmičenja. Ali, naučile smo da se oporavimo i spremimo za nove izazove - ističe blokerka Mina Popović.

I pored brojnih utakmica uvek nađu motiv i želju za dokazivanjem. A srećne su kada obraduju naciju.

- Za vreme meča pojavi se umor, ali ogromna želja sve to izbriše, jer odavno nismo igrali pred publikom, naročito našom. U tom trenutku se zaboravlja na umor. Priznajem da smo iznenađenjem dolaskom velikog broja navijača u grupnoj fazi. To nismo očekivale, a njihova podrška nam i te kako znači. Oni nas čine srećnim, daju vetar u leđa. Nadam se da će tako biti do kraja - naglašava Popovićeva.

I ostale devojke isto razmišljaju, radosne su zbog publike, što mogu da igraju pred svojim prijateljima, komšijama, rođacima. Ali, priznaju, kao nedavno libero Silvija Popović, da se desi da ih umor stigne za vreme utakmice, zbog čega dolazi do pada koncentracije.

Bilo kako bilo, ukoliko izbore polufinale, Srpkinje će za 44 dana odigrati 17 stresnih utakmica.

I zato, svaka čast devojke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili