HIT! EVO KAKO KUBANCI NAGRAĐUJU OSVAJAČE MEDALJA: Šampion dobio jaja, ulje, prašak i osnovne potrepštine

Novosti online

12. 08. 2021. u 12:06

Olimpijski tim Kube je na minulim olimpijskim igrama u Tokiju ostavio zaista sjajan utisak, sportisti iz ove zemlje osvojili su 15 medalja, od čega sedam zlatnih, tri srebrne i pet bronzanih.

ХИТ! ЕВО КАКО КУБАНЦИ НАГРАЂУЈУ ОСВАЈАЧЕ МЕДАЉА: Шампион добио јаја, уље, прашак и основне потрепштине

Foto: Fejsbuk

Gro odličja za Kubance osvojili su bokseri, očekivano, jer je ovaj sport tradicionalno najuspešniji u ovoj ostrvskoj državi već decenijama. Zlato u boksu uzeli su Endi Kruz, Hulio La Kruz, Arlen Lopez i Roniel Iglesias, bronzu Lazaro Alvarez, dok su se najsjajnijim odličjima okitili i Mihain Lopez u rvanju grčko-rimskim stilom, kao i Luis Alberto Orta, dok je Reineris Salsa osvojio bronzu.

Međutim, na Kubi se danas manje priča o šampionima iz Tokija, a više o jednom drugom sportisti, još jednom bokseru, koji nije predstavljao zemlju u Tokiju, već na Panameričkim igrama u Meksiku.

O njemu se piše, diskutuje, zbog njegovog slučaja su se pobunili Kubanci (na društevnim mrežama), jer je čist primer nebrige države prema najboljim reprezentaima u sportu.

Reč je o bokseru Ronisu Alvarezu, osvajaču zlatne medalje iz Meksika na već pomenutim Panameričkim igrama za mlade, koga je država (Savez) nagradila sa najosnovnijim životnim namirnicama za postiguti uspeh.

Foto: Fejsbuk

 

Na fotografiji koja se pojavila na fejsbuku, na kojoj je Alvarez, on pozira iznad stola na kojem su poređane namirnice, od jaja, ulja, povrća, tu je negde i deterdžent samo se ne vidi na fotografiji, i ostalim osnovnim potrepštinama - koje je dobio kao nagradu za medalju. Uz njega je i njegova porodica.

Mnogim Kubancima je zasmetala ova fotografija koja, kažu, mnogo toga govori o odnosu države prema svojim sportistima kojiam se ponose tek kad ovi donesu medalje sa velikih takmičenja, a dotad malo toga čine da im više pomognu u razvojnom putu.

Alvarez je pravi primer kako se država maćehinski ophodi prema nekome ko bi u budučnosti mogao da reprezentauje zemlju na najvećim sportskim pozornicama.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati