STVARNO NAJBOLJI: Kapiten Radničkog Filip Janković ponosan zbog titule

S. KRSTOVIĆ

03. 06. 2021. u 18:08

SREDA, 2. juna 2021. biće zlatnim slovima upisana u istoriji kragujevačkog sporta.

СТВАРНО НАЈБОЉИ: Капитен Радничког Филип Јанковић поносан због титуле

FOTO: VK Radnički

Vaterpolisti su prvi put postali šampioni Srbije, a čast da prvi podigne toliko željeni pehar pripala je kapitenu Filipu Jankoviću. Kragujevčani su na briljantan način završili impresivnu sezonu, u kojoj su osvojili i Regionalnu ligu.

- Još na početku sezone smo zacrtali titulu prvaka Srbije kao primarni cilj. Radnički nikad nije bio prvak, ni onaj stari sa superzvezdama, ni ovaj noviji, koji je oformljen 2016. Imali smo svi to u glavama, od prve utakmice. Uspeh je, kao i osećaj, neverovatan - naglašava Janković.

Trofejna ekipa Radničkog gradila se godinama...

- Krasi nas hemija između nas igrača. Jedno neviđeno zajedništvo. Bio sam u Partizanu, igrao u Italiji, ali nigde nije bila ovakva atmosfera. Bili smo zajedno sa trenerima i upravom, a i ceo grad je iza nas. Oseća se ta atmosfera, taj neki naboj, koji gura nas igrače napred. Kragujevac je specifinčna sportska sredina, prava - ističe Janković.

Mada je u plej-of ušao kao favorit, Radnički je imao dosta problema i u polufinalu sa Šapcem i naročito u finalu sa Novim Beogradom.

- To su čari plej-ofa... Mi smo se mučili protiv Šapca, koji je za 50 odsto bio bolji nego u šampionatu. A kada je reč o Novom Beogradu, tu baš i nismo bili favoriti. Oni imaju olimpijskog i svetskog šampiona Miloša Ćuka, svetskog prvaka Marka Avramovića, obojica su osvajali Ligu šampiona. Preozbiljni igrači, a tu su i iskusni Đorđe Filipović, Dimitrije Rističević... Moja ekipa je, ipak, mlada, još nije zrela da preuzme ulogu favorita pre meča. Sve je stalo u majstorici u kojoj smo pokazali da smo stvarno najbolji - podvlači Janković.

Novi izazov je Liga šampiona...

- Vreme je da i tu napravimo iskorak. Ukoliko budemo igrali Ligu šampiona, daćemo sve od sebe da se pokažemo i u najjačem takmičenju - naglašava Janković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda