DELFINI ĆE IPAK PLESATI ZA ZLATO: Infarkt završnica i Filipović! Raduj se Srbijo

Novosti online

06. 08. 2021. u 12:10

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u finale Olimpijskih igara u Tokiju, pošto je danas u polufinalu savladala Španiju 10:9.

ДЕЛФИНИ ЋЕ ИПАК ПЛЕСАТИ ЗА ЗЛАТО: Инфаркт завршница и Филиповић! Радуј се Србијо

FOTO: AP/Tanjug

Junak trijumfa, kojim je vraćen dug Špancima za poraze na nekoliko prethodnih takmičenja, bio je kapiten Filip Filipović, strelac gola odluke 26 sekundi pre kraja.

Srpski tim sjajno je počeo meč, dobio prvu četvrtinu, ali su se Španci brzo konsolidovali, preokrenuli na 4:2 i čuvali prednost do 8:6 na kraju treće.

U poslednjem periodu Srbija je uspela da stigne do 8:8, zatim do 9:9 i na kraju pobede i prilike da brani zlato iz Rija.

Tri gola za Srbiju postigao je Dušan Mandić, po dva Filipović i Strahinja Rašović, a po jednom su se u strelce upisali Andrija Prlainović, Nikola Jakšić i Stefan Mitrović.

Srbija će u finalu igrati protiv Grčke, u nedelju od 9.30, dok će se Španija boriti za bronzu sa Mađarimati (6.40).

TOK UTAKMICE

ČETVRTA ČETVRTINA

10:9 Filip Filipović! Bravoooo. Šta je pogodio. Ostalo je 25 sekundi.Kontra faul i kraj. Drama i radost! Srbija....

9:9 Mandić za novo izjednačenje. Bravo Dušane!

8:9 Nesrećan gol za Španiju. Tahuljo koristi grešku Mitrovića, koji je pokušao da preseče pas.

8:8 Stefan Mitrović donosi izjednačenje delfinima. Au, kakva nas drama čeka.

7:8 Mandić sa igračem više pogađa za minimalan zaostatak.

6:8 Diskutabilna odluka sudija!  Priznali su gol Španiji, koji izgleda nije bio. I to sve uz pomoć VAR tehnologije.

6:7 Strahinja Rašović donosi minimalan zaostatak. Srbija ponovo ne koristi igrača više. Španci su zaustavili Filipovića i Mandića, a pustili naše desnoruke igrače.  Slabo to koristimo. Konačno jedan lak gol Srbije.

TREĆA ČETVRTINA

5:7 Strahinja Rašović u poslednjoj sekundi smanjuje zaostatak Srbije.

4:7 Madarah pogađa i sa igračem više. Raspala se Srbija. Finale deluje kao nemoguća misija

4:6 Granados za novu lepu prednost Španije. Teška treća četvrtina. Opet nešto bolje odbrane. Propustili su naši nekoliko prilika da izjednače i onda su se Španci opet odvojili na dva razlike.

DRUGA ČETVRTINA

4:5 Nikola Jakšić vraća minimalan zaostatak. Primili smo pet golova u drugoj četvrtini.

3:5 Opet dva igrača više za Španiju i Munariz pogađa za lepo vođstvo rivala.

3:4 Dušan Mandić prekida seriju Španije od četiri uzastopna pogotka. Srbija je sada imala dva igrača više i postigla pogodak.

2:4 Evo ga i Perone. Raspala se igra Srbije!

2:3 Tahuljo donosi prednost Španiji sa igračem više. Treći gol u nizu rivala. Srbija opet ne rešava igrača više. Pinedo je začarao mrežu Španije.

2:2 Bustos vraća sve na početak. Kakav pad naše odbrane, dozvoli smo Špancima jedan lagan gol. Delfini su totalno pali. Prlainović pogađa prečku.

2:1 Poklon gol Srbije za Špance. Napravili su naši momci grešku u napadu posle dobre odbrane i Munariz to kažnjava i matira nemoćnog Mitrovića. Pinedo skida zicer Pjetloviću.

PRVA ČETVTINA

2:0 Andrija Prlainović sa igračem više duplira prednost Srbije. Opet je naša odbrana poput kineskog zida zaustavila napad Španije. A na drugoj strani igrač Marseja postiže pogodak. I onda opet defanziva iz snova delfina, koji su se sa dva igrača manje odbranili za kraj prve četvrtine.

1:0 Filip Filipović postiže prvi pogodak posle pet minuta igre. Odlična odbrana Mitrovića na startu meč posle isključenja Ranđelovića. Ni Srbija ne koristi igrača više, Prlainović šutira neprecizno. Teško se dolazi do gola na početku meča. Rovovks bitka u uvodna tri minuta.  Treći igrač više Španaca ne prolazi. Lazić promašuje zicer. Kakva šteta! Neverovatno kakve odbrane gledamo u prvoj četvrtini.  I onda Filipović postiže prvi gol na meču.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (11)

KO ĆE DA NAPIŠE REZOLUCIJU O SRPSKIM ŽRTVAMA U SREBRENICI? Porodice žrtava ogorčene sramnim planovima dela međunarone zajednice