"UŽASNI USLOVI NA OLIMPIJSKIM IGRAMA osećali smo se kao u zatvoru osoblje ne govori engleski"

Novosti online

30. 07. 2021. u 21:38

Kondicioni trener Stefanosa Cicipasa, Kristos Fiotakis, govorio je o teškim uslovima na Olimpijskim igrama u Tokiju.

УЖАСНИ УСЛОВИ НА ОЛИМПИЈСКИМ ИГРАМА осећали смо се као у затвору особље не говори енглески

FOTO: AP

U razgovoru sa grčkim medijima Fiotakis je govorio o situaciji u Olimpijskom selu. 

- Bila su nas trojica u 20 kvadrata, čak nismo imali ni TV u sobi da posmatramo Igre. Dok su SAD, Velika Britanija i još neke zemlje imale i plejstejšn i apartmane sa velikim prozorima, privatne teretane, bicikle i kafeterije koje su mogli da koriste, ljut je Fiotakis.

Postojala je i jezička barijera koju nije bilo moguće prevazići. 

- Čak 90 odsto osoblja nije govorio engleski. Bio je to pravi haos, to nije moglo da se sredi. Svlačionica je bila haotična, gubile su se stvari i satima niste mogli da rešite probleme.

Čudan je bio i sistem oko prevencije i zaštite učesnika od korona virusa. 

- Dan kada je Cicipas igrao treće kolo sa Umberom, pozvali su me u dva sata ujutro da mi kažu da sam bio blizak kontakt sa nekim na letu iz Frankfurta 19. jula. Bilo je tu članova timova iz Italije i Nemačke, mnogo sportista, svi su bili na istom letu. Tražili su da se izolujem, bez obzira što sam u Japanu bio već devet dana i sa negativnim testovima. Morao sam da radim PCR test da bih gledao Cicipasa i rečeno mi je da ga zagrevam preko video poziva, dodao je grčki trener.

Trener Cicipasa nije mogao da normalno prati mečeve. 

"Satima ste čekali na rezultate testova, onda su mi u 13 sati rekli da je u redu da uđem na stadion, ali da tamo dođem kolima sa posebnom pratnjom, ne autobusom. Tako da nisam mogao da imam standardne rutine sa Stefanosom pre meča. Stigao sam u 14, sat posle početka meča i uz mene je bilo šest zdravstvenih radnika, osećam se kao kriminalac kojin sedi sam na vrelom suncu. Usput, nisam stigao ni da jedem jer sam u karantinu bio od 7 ujutro, nisu mi dali da budem u kontaktu sa ostatkom tima", ispričao je kondicioni trener Cicipasa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)