NOVAK POSLE POBEDE NAD ŠTRUFOM: "Ne mogu da utičem na Medvedeva, Zvereva i Cicipasa, pridržavam se onoga što funkcioniše"

Đ. SAMOILOVIĆ

26. 07. 2021. u 19:40

NASTAVLjA se pohod Novaka Đokovića ka zlatu na Olimpijskim igrama u Tokiju.

НОВАК ПОСЛЕ ПОБЕДЕ НАД ШТРУФОМ: Не могу да утичем на Медведева, Зверева и Циципаса, придржавам се онога што функционише

Foto: AP

Posle Uga Delijena na otvaranju,pao je i Jan Lenard Štruf, i to bez većih poteškoća - 2:0 (6:4, 6:4).

Novak je odlično servirao, "ispalio" je 14 asova, sa druge strane ukrotio sve bombe rivala iz Nemačke, pa će u trećem kolu igrati sa Špancem Alehandrom Davidovičem Fokinom (sreda ujutru), koji je u drugoj rundi bio bolji od Australijanca Džona Milmana - 2:1.

U slučaju trijumfa u duelu sa Špancem, Đoković će igrati protiv nekog iz kvarteta Ivaška/Kukuškin/Điron/Nišikori, budući da je sa turnira ispao Andrej Rubljov, projektovani rival u četvrtfinalu. Ali, ne mari naš teniser previše za to, fokusiran je na svoju i ne vidi razlog za menjanje pobedničkog recepta.

- Bio je specijalista za šljaku, ali je napredovao na tvrdoj podlozi. Kad sam na pripremama u Španiji s njim treniram, odličan je momak, super se slažemo. Znam šta me očekuje. Jasno mi je da dolaze sve teži mečevi. Ne mogu da utičem šta će da urade Zverev, Medvedev ili Cicipas, već samo na svoje mečeve, pridržavam se onoga što funkcioniše dosta dobro. Zašto bih to menjao - poručio je Đoković posle lagane pobede nad Nemcem.

Posle velikih vrućina i vlažnosti vazduha u prvim danima takmičenja, juče su Novaka na "Arijake" teniskom kompleksu sačekali nešto prijatniji uslovi prouzrokovani tajfunom koji je blizu japanske obale, ali ne ugrožava zasad Tokio i takmičare na Igrama.

- Najavljuju kiše, nadam se da će pasti, kao i da će vetar dunuti malo jače, da se svi osvežimo. Prvih pet dana je nepodnošljiva kombinacija vrućine i sparine. Svako od nas mora da prihvati uslove. Razgovarao sam sa ljudima iz organizacije da kako odmiče turnir mečevi počinju kasnije, što bi nam svima prijalo. Duže pauze između gemova će pomoći, ali bi najviše pomoglo da program počinje malo kasnije. Uveravaju me da rade na tome - otkrio je Novak.

Ponovo je srpski teniser pričao o dogodovštinama iz Olimpijskog sela i fenomenu na društvenim mrežama na kojima se pojavljuju fotografije sportista sa njim.

- Nije splasla euforija, niti bih da pričam o tome. Dosta je fotografija, lepih reči, druženja, podrške. To me hrani, uživam u svakom trenutku. Imao sam dosta uspeha u ovom sportu, znam da me veliki broj ljudi prati, da je tenis globalan sport, ali svakog sportistu posmatram kao kolegu. Pratim sve, navijam, atmosfera iz Sela me podstiče - iskren je Đoković.

Inače, Srbija je ostala bez predstavnika u ženskoj teniskoj konkurenciji, pošto je Nina Stojanović izgubila od Marije Sakari, a u muškoj je pored Novaka preostao još i Miomir Kecmanović, koji u utorak igra sa Igom Umberom.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

POLARNI MEDVEDI: Simboli Arktika i naše odgovornosti