RTS U PROBLEMU: Čak 14 članova ekipe mora u karantin skoro do kraja Olimpijskih igara

Novosti online

26. 07. 2021. u 09:15

VELIKI peh zadesio je ekipu Radio-Televizije Srbije na Olimpijskim igrama u Tokiju, kada su im organizatori u nedelju tokom dana saopštili da će jedna grupa morati u obavezan karantin od 14 dana!

РТС У ПРОБЛЕМУ: Чак 14 чланова екипе мора у карантин скоро до краја Олимпијских игара

Foto: Printskrin RTS

U objašnjenju koje je RTS dobio od organiztatora piše da je razlog tome što je u njihovom okruženju, tokom puta ka Tokiju u avionu, boravila osoba koja je zaražena virusom COVID 19.

Organizatori nisu otkrili identitet te osobe, ali je poznato da je reč o strancu i da je kompletan deo aviona u karantinu. Pored srpskih novinara i članova tima, u njemu su se nalazili i Nemci, Slovaci...

Telegraf je stupio u kontak sa novinarom RTS-a Dušanom Albijanićem koji se nalazi u Tokiju u pomenutom karantinu.

- Najpre hvala na pitanju vezano za zdravlje. Svi smo dobro. Niko od nas nije pozitivan, ali pravila Vlade Japana su precizna. Mi smo takozvani "close contact." Jesmo malo desetkovani, ali gledaoci neće ostati uskraćeni za najvažnije informacije sa OI.

Ekipa RTS-a je na put u Tokio krenula 19. jula, svi su vakcinisani i odradili su više testova pre odlaska na put. Po sletanju u Japan su odadili još jedan obavezan test na aerodromu pre nego što im je odobrena akreditacija. Takođe, i narednih dana su testorani svaki put pre "odlaska na posao."

Jedan deo RTS ekipe neometano radi u bazi u IBC centru, u pomoć su priskočile i kolege iz Beograda koji će očigledno dati sve od sebe da se razlika u radu ne oseti, a poslednja informacija glasi da 14 novinara RTS-a iz karantina izlaze tek 4. avgusta - jer im se on računa od 21. jula kada su organizatori saznali za tu zaraženu osobu.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna