ODBOJKAŠICE CILJAJU MEDALJU: Svi smo isto zacrtale, moramo da budemo smirene i istrajne do kraja

S. K.

24. 07. 2021. u 09:00

PRVA prepreka na olimpijskom turniru odbojkašicama je sutra (7.20 po našem vremenu) neugodna selekcija Dominikanske Republike.

ОДБОЈКАШИЦЕ ЦИЉАЈУ МЕДАЉУ: Сви смо исто зацртале, морамо да будемо смирене и истрајне до краја

FOTO: N. Skenderija

Srpkinje su u Tokio došle kao svetske i evropske prvakinje, i srebrne sa Igara u Riju 2016. tako da sigurno žele da osvoje zlato.

- Uvek imamo najviše ambicije, uvek je zlato u mislima. Ali, iza nas je vrlo specifičan period, prošle godine nismo odigrale nijedno takmičenje, osim što smo imale napornu klupsku sezonu. Pripreme smo uradile fantastično, spremne smo za izazov. Sigurno je da će biti teško, jer je ovde 12 najboljih timova na svetu - ističe Bjanka Buša.

Ključan je četvrtfinalni duel:

- Uvek je tog dana ključ uspeha. Kada se prođe četvrtfinale, želja raste i svi želimo više. Ipak, najvažnije je da idemo korak po korak.

Bojana Milenković priznaje da su ambicije visoke, da je srećna što debituje na Igrama i obećava da će da daju sve od sebe.

- Sigurna sam da ćemo predstaviti Srbiju u najboljem svetlu. Ipak, najbitnije je da idemo stepenik po stepenik, da damo svoj maksimum u svakom trenutku, a rezultat će doći sam po sebi. U grupi nas očekuje nimalo lak zadatak.

Jasno je da osim Srbije zlato napadaju i branilac titule Kina, SAD, Brazil, Italija, pa i Japan...

- Svi imamo jedan cilj, svi smo isto zacrtali, ali moramo da budemo smirene i istrajne do kraja - podvlači Milenkovićeva.

U grupi B osim Dominikanske Republike najveći rivali biće Brazil i Japan.

- Poznato je da na ovakim turnirma prva utakmica dosta znači i da se obično igra najslabije. Nažalost, mi nećemo ući u arenu pre utakmice sa Dominikankama. One su veoma dobre, imaju veliki fond igrača, vrlo je teško odrediti ko će igrati i kako napraviti taktiku. Ako budemo prikazali našu igru, ne bi trebalo da imamo problema - ističe selektor Zoran Terzić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna