ANDRIJA PRLAINOVIĆ, ZA NOVOSTI: Sa ovom generacijom smo osvojili mnogo odličja, nadam se najboljem

Novosti online

18. 07. 2021. u 21:11

JEDAN od onih koji će reći zbogom reprezentaciji Srbije posle Olimpijskih igara je i Andrija Prlainović. Magični vaterpolista će, tako, zaokružiti put od Pekinga do Tokija. Ima dve bronze i zlato iz Rija 2016. Ipak, sada je umereni optimista, smatra da valja ići od utakmice do utakmice i nada se najboljem na oproštaju.

АНДРИЈА ПРЛАИНОВИЋ, ЗА НОВОСТИ: Са овом генерацијом смо освојили много одличја, надам се најбољем

Andrija Prlainović / Foto M. Vukadinović

- Razlika je velika kada debituješ na Igrama i kada stavljaš tačku. Na prvu ideš sa velikim uzbuđenjem, a na četvrtu mirno, jer sam sve video i doživeo. Sada je sigurno drugačije razmišljanje nego 2008. Drago mi je što ću se oprostiti sa svojom generacijom s kojom sam prevalio preko leđa toliko takmičenja i osvojio toliko medalja. Sa generacijom s kojom imam zaista lepe uspomene. I nadamo se najboljem u Tokiju - ističe Prlainović.

Zbog virusa korona Igre će biti, u najmanju, ruku neobične.

- Očekuju nas skroz atipične Igre, potpuno drugačije od drugih, bez publike, sa svim ovim otežavajućim merama. Videćemo kako ćemo se snaći i mi i drugi. Biće dosta drugačije nego što je bilo do sada, ove mere nisu naivne. Sama činjenica da ćemo s maskom provoditi sve vreme, osim u sobi, dok spavamo, otežavajuća je okolnost za normalne ljude, a kamoli za sportiste. Videćemo kako ćemo se priviknuti - naglašava Prlainović.

Olimpijske pobednike očekuje veoma težak posao da izbore četvrtfinale.

SA JEDNIM GOLMANOM ILI SA DVOJICOM

NA bazenu će svaki selektor moći da računa na 12 igrača, dok će 13. biti na tribinama.

- Isto je kao pre. Nije neka promena. Da li će selektori da se odluče za dva golmana ili jednog. U terenu se uglavnom koristi 12 igrača, jer rezervni golman retko ulazi. Selektori imaju priliku da odluče za jednog ili dva golmana - kaže Prlainović, koji će i u naredne dve sezone da igra za francuski Marselj.

- Grupa je dosta teška, izjednačena, osim Kazahstana svi ostali ciljaju nokaut-fazu. Videćemo u kakvom će stanju doći Australija, Španiju smo videli ovde, ekipa koja ima najveći kontinuitet u prethodne tri godine, Crna Gora, odlična je, Hrvatska kao i uvek jaka. Očekuje nas dosta zanimljiv turnir, dosta naporan, kao i uvek kada su Olimpijske igre - primećuje Prlainović.

Ambicije vaterpolista su kao i uvek - prvo mesto.

- Želja je da odemo što dalje, ali korak po korak zaista, utakmica po utakmica, svaka će biti priča za sebe i svaka će biti zahtevna na svoj način. I zaista, prvi cilj je proći grupu. Utakmice u grupi nešto mogu da pokažu, ali ne moraju da znače ništa pred završnicu turnira, pred poslednje tri utakmice - podvlači Prlainović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili