NAPAD NA ZLATO: Vasić i Mačković sa svima mogu da se nadmeću

S. KRSTOVIĆ

03. 07. 2021. u 20:20

OPTIMIZAM greje naše najbolje veslače. Jovana Arsić (skif) i Miloš Vasić, Martin Mačković (dvojac bez kormilara) preselili su se iz Atine u Japan, gde će se na jezeru Katsura pripremati za Olimpijske igre u Tokiju (23. jul - 8. avgust).

НАПАД НА ЗЛАТО: Васић и Мачковић са свима могу да се надмећу

FOTO: VSS

Trener Nikola Stojić veruje da Vasić i Mačković mogu i do pobedničkog postolja u japanskoj prestonici.

- Idemo sa ciljem da osvojimo medalju. U sportu je jasno: ako želiš pobedničko postolje, moraš da napadneš zlato. Imamo kvalitet, zlato sa Svetskog kupa u Lucernu, svesni smo da sa svima možemo da se nadmećemo i da možemo da budemo najbrži. Normalno, i te kako je teško doći do finala. A kada se nađete u borbi za medalju, onda je sve moguće - ističe u telefonskom razgovoru za "Novosti" trener Nikola Stojić.

Čuveni veslač podvlači da, ipak, ne želi ništa da obećava, a kamoli da prognozira rezultat u Tokiju.

- Ni kada sam bio takmičar nisam voleo da prognoziram. To je veoma nezahvalno i opasno. Pričam samo o našem cilju, želji, ali koliko zaista vredimo na to pitanje će nam odgovoriti trke. Najvažnije je da smo konkurentni, da smo napredovali, da smo jedan od najboljih svetskih čamaca, kao i da niko nije nepobediv - kaže Stojić.

FOTO: Privatna arhiva

Jovana Arsić će debitovati na Olimpijskim igrama i od nje se očekuje da izvesla svoje najbolje trke.

- Sa Jovanom radim od druge polovine maja. Dosta je napredovala, bolje vesla. Ovde je na sparingu sa Ruskinjama bila veoma dobra. Radi kvalitetno, privikla se na našu grupu. Ima i šansu da vidi kako je raditi sa vrhunskim sportistima. A Miloš i Martin su veliki radnici, naši najbolji veslači i pozitivno utiču na nju. Trenutno ciljamo polufinale, ali nikad se ne zna - ističe Stojić.

DVA DANA U PUTU

LEGENDA našeg sporta, koji poslednjih meseci vodi brigu o najboljim srpskim veslačima, zadovoljan je kako su radili u grčkoj prestonici.

- Uradili smo sve što smo planirali. Sve je proteklo u najboljem redu. Sada nas čeka put od dva dana. Bićemo u predolimpijskom kampu na jezeru Katsura, 300-400 km od Tokija. Imaćemo priliku da se adaptiramo i priviknemo na uslove u Japanu - ističe Stojić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)