BOGDAN REŠETAO, ATLANTA IZGUBILA: Srbin maestralan, ali nedovoljan, Indijana slavila (VIDEO)

Novosti online

07. 05. 2021. u 08:19

Košarkaši Indijane pobedili su noćas Atlantu sa 133:126 i zadržali deveto mesto u Istočnoj konferenciji NBA lige.

БОГДАН РЕШЕТАО, АТЛАНТА ИЗГУБИЛА:  Србин маестралан, али недовољан, Индијана славила (ВИДЕО)

Foto: AP

Indijanu je predvodio Karis Levert sa 31 poenom, od kojih je postigao devet u poslednjih dva i po minuta, a imao je i 12 asistencija, tri skoka, tri blokade i dve ukradene lopte. Dobru partiju prikazao je i Domantas Sabonis sa 30 poena, devet asistencija i osam skokova, Ti Džej Mekonel u pobedi je učestvovao sa 19 poena, a Eron Holidej sa 15.

U ekipi Atlante najefikasniji je bio Tre Jang sa 30 poena uz 10 asistencija, a srpski košarkaš Bogdan Bogdanović postigao je 28 poena. Džon Kolins dodao je 25 poena i sedam skokova, a Danilo Galinari 15 poena, sedam skokova i tri ukradene lopte.

Košarkaši Los Anđeles Klipersa pobedili su Los Anđeles Lejkerse sa 118:94 i preuzeli treće mesto u Zapadnoj konferenciji. U ekipi Klipersa sedmorica igrača postigli su dvocifreni broj poena, a najefikasniji je bio Pol Džordž sa 24 poena, sedam skokova i pet asistencija. Kavaj Lenard postigao je 15 poena, uz osam skokova i šest asistencija, a Ivica Zubac 14 poena i osam skokova.

Klipersi su sada treći, skorom od 45 pobeda i 22 poraza i deveti put u poslednjih 10 godina plasirali su se u plej-of. Aktuelni šampioni Lejkersi zauzimaju šesto mesto na Zapadu sa 37/29 i ekipe bi mogle da igraju u prvom kolu plej-ofa.

U timu Lejkersa, koji je izgubio četvrti put u poslednjih pet utakmica, najefikasniji je bio Kajl Kuzma sa 24 poena, a Montrez Herel dodao 14 i oni su jedini sa dvocifrenim brojem poena. Lejkersi su ponovo igrali bez Lebrona Džejmsa zbog problema sa skočnim zglobom.

Košarkaši Golden Stejta pobedili su Oklahomu sa 118:97 i popeli se na osmo mesto Zapada sa pola utakmice više od Memfisa. Voriorse je predvodio Stefen Kari sa 34 poena, sedam asistencija i četiri skoka, Majkl Mulder postigao je 25 poena, a Endru Vigins 18 poena, sedam skokova i četiri asistencije.

U poraženom timu najefikasniji su bili Taj Džerom sa 23 i Darijus Bejzli sa 22 poena. Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski propustio je drugu uzastopnu utakmicu zbog problema sa kolenom. Oklahoma je izgubila petu uzastopnu utakmicu, odnosno 19. od poslednjih 20.

Košarkaši Dalasa pobedili su Bruklin sa 113:109 i naneli mu četvrti uzastopni poraz. Dalas su predvodili Luka Dončić sa 24 poena, 10 skokova i osam asistencija, Tim Hardavej sa 23 poena i šest skokova i Dorijan Fini-Smit sa 17 poena i osam skokova.

U ekipi iz Bruklina najbolji je bio Kajri Irving sa 45 poena, pet skokova, četiri asistencije, četiri ukradene lopte i dve blolade. Kevin Durent postigao je 24 poena, uz devet skokova i tri asistencije, a Blejk Grifin dodao je 10 poena i 10 skokova. Netsi su sada pali dve utakmice iza vodeće ekipe Istoka Filadelfije.

Košarkaši Vašingtona pobedili su posle produžetka Toronto sa 131:129 i izbacili ga iz trke za ple-of. Bredli Bil predvodio je Vizardse sa 28 poena, od kojih 14 u četvrtoj četvrtini, a Raul Neto postigao je 25 poena.

Rasel Vestbruk ostvario je 34. tripl-dabl u sezoni, a 180. u karijeri i sada ima jedan manje od rekordera Oskara Robertsona. Vestbruk je utakmicu završio sa 13 poena, 17 skokova i 17 asistencija i to je bio njegov šesti tripl-dabl u poslednjih sedam utakmica.

U ekipi Indijane najefikasniji je bio Paskal Sjakam sa 44 poena, uz 11 skokova i sedam asistencija, Geri Trent dodao je 25 poena, a Fred Vanvlit 22 poena, šest skokova i pet asistencija.

Pejseri su izgiubili peti put u poslednjih šest utakmica i pali su na četiri utakmice zaostatka za Vizardsima koji su na 10. mestu Istoka.

U ostalim utakmicama Čikago je pobedio Šarlot sa 120:99, a Detroit je bio bolji od Memfisa sa 111:97 i prekinuo niz od četiri poraza.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade