TOMAŠEVIĆ OTKRIO ZAŠTO JE PREŠAO IZ ZVEZDE U PARTIZAN: Nije u pitanju novac, a evo šta je prava istina

Novosti online

26. 04. 2021. u 08:25

PRELASCI igrača iz jednog u drugi tim "večitog" rivala uvek pobuđuje posebne emocije među navijačima i svaki bučno odjekne. A jedan takav transfer iz 1995, odjeknuo je baš snažno.

ТОМАШЕВИЋ ОТКРИО ЗАШТО ЈЕ ПРЕШАО ИЗ ЗВЕЗДЕ У ПАРТИЗАН: Није у питању новац, а ево шта је права истина

Foto: N.Paraušić

Naravno, bio je to prelazak Dejana Tomaševića iz Crvene zvezde u Partizan nakon osvojene dve titule sa crveno-belima i posle osvajanja zlata na kultnom Evropskom prvenstvu 1995. godine u Atini.

Legendarni košarkaš nekoliko je puta isticao da je to bio pravi potez, što su dokazali i njegovi trofeji sa crno-belima, učešće na Fajnal-foru Evrolige, kao i velika karijera koju je izgradio.

Gostujući na Kurir televiziji, on se u emisiji "Sceniranje" osvrnuo na te dane u odgovoru na pitanje gledalaca:

- Da možete da vratite vreme, da li biste prešli iz Zvezde u Partizan i šta biste promenili?

"Novac nije igrao presudnu ulogu. Jesam dobio zaista dobru ponudu Partizana, ali presudno u mojoj odluci da pređem u Partizan bilo je to što je to bio sjajan projekat. U toj ekipi Partizana bilo je dosta igrača mojeg godišta i video sam perspektivu", rekao je Tomašević.

"U Španiji se ti prelasci ne doživljavaju tragično. Kada neko pređe iz Reala u Barselonu, iz Taukeramike u Pamesu, iz Panatinaikosa u PAOK, to nije kao kod nas. Sećam se da sam igrao sa PAOK-om prvu utakmicu protiv Panatinaikosa i da je cela hala bila na nogama. Isto kao i Valensija".

Foto: N.Paraušić

 

Posle tog poteza on je doživljavao žestoke uvrede sa tribina.

"Da, mnogo ružno. To je krenulo mojih prelaskom iz Zvezde u Partizan. Ljudi koji su zaduženi da to spreče nisu, da se tada to sprečilo ne bismo doživljavali ove scene koje doživljavamo danas. Tada je propuštena prilika da se na to ukaže, da se sankcioniše, da se kazne ti ljudi, izbace, da se pokaže neka čvrstina. Tada to nije urađeno, pa je to kao grudvica koja se kotrlja ostalo i do danas, kada se doživljavaju ružne stvari. Iz moje pozicije, pogotovo današnje kad sam van sporta, mogu da apelujem na ljude da ne vređaju igrače na toj osnovi. Svi smo mi porodični ljudi, imamo porodice, roditelje, decu… Ako se nečega lošeg sećam, to su ti momenti", rekao je Tomašević.

Posle Partizana on je dve godine nastupao za čuveni tim Budućnosti, a onda je počeo da gradi veliku inostranu karijeru u Valensiji, Baskoniji, Panatinaikosu i PAOK-u.

(Mondo)


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest