DANKAN - MOJA INSPIRACIJA: Ubacio mi je najlakših 20 poena u karijeri, a već je bio u godinama

V. P.

02. 03. 2021. u 16:33

JEDNA asistencija nedostajala je Nikoli Jokiću za jubilarni 50. tripl-dabl karijere u trijumfu Denvera u Čikagu (118:112). Na terenu "Junajted centra" ponovo je pritisnuo MVP prekidač, prilagođavajući način igre potrebama tima u određenim periodima meča.

ДАНКАН - МОЈА ИНСПИРАЦИЈА: Убацио ми је најлакших 20 поена у каријери, а већ је био у годинама

Jokić na meču sa Čikagom Foto AP

Čak 17 od ukupno 39 poena (šut iz igre 17/28, 0/3 za tri) postigao je u poslednjoj četvrtini, pošto su Nagetsi prokockali "plus 15". Deset u intervalu od tri minuta i 20 sekundi, čime je podigao ogradu galopirajućim Bulsima. Uhvatio je 14 lopti i devet puta asistirao, uglavnom u fazi utakmice kada nije bilo neophodno da zatrpava koš protivnika.

Klupu Denvera podigao je na noge verovatno najatraktivnijim zakucavanjem u karijeri kojim je, popularno rečeno, "stavio na poster" Patrika Vilijamsa.

- Igrali smo pik-end-rol, Džamal mi je dao odličan pas iz džepa. Vilijams je skočio malo ranije, a ja sam samo hteo da budem agresivan. On je padao, ja sam skočio, dobar momentum, mislim da je čak promašio loptu, udario me je po glavi. Dobro zakucavanje. Da li je ovo moj prvi poster u životu - upitao je novinare raspoloženi Jokić.

Govorio je i o uticaju legendarnog Tima Dankana na njegovu igru.

- Bio mi je velika inspiracija i pre no što sam došao u NBA, ali i u poslednjih nekoliko godina. Često gledam njegove snimke, na koji način igra. Uostalom, igrao sam protiv njega i uvek kažem da mi je on dao najlakših 20 poena u karijeri. Kao da nisam bio na terenu, a već je bio u godinama, to je bila njegova poslednja sezona. Mogu samo da zamislim kakav je bio na vrhuncu. Mislim da je u svakom trenutku znao šta radi, kako da manipuliše odbranom rivala. Pravi je uzor - sa ogromnim poštovanjem pričao je o jednom od najboljih centara u istoriji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!