ĐOLETOVO PISMO ĐORĐEVIĆU: Dečaci koje si okupio trčali su ispod duge one tvoje trojke iz Istanbula!

Novosti online

19. 02. 2021. u 19:37

ЂОЛЕТОВО ПИСМО ЂОРЂЕВИЋУ: Дечаци које си окупио трчали су испод дуге оне твоје тројке из Истанбула!

FOTO: AP

BIO je nesuđeni fudbaler, ali je voleo i košarku. Đorđe Balašević napustio nas je u petak posle bitke sa upalom pluća, a ostala su brojna sećanja i anegdote na veze velikog umetnika sa sportom i sportistima.

Uoči utakmice naše reprezentacije sa selekcijom SAD na Olimpijskim igrama u Riju uputio je pismo-poruku tadašnjem selektoru Aleksandru Đorđeviću u kome je bodrio Saleta i njegove pulene pred okršaj sa Amerima.

Poruku je svojevremeno obelodanila njegova ćerka Beba na svojoj Fejsbuk stranici:

- Dragi moj Gospodine Đorđeviću

Što smo stariji, i što te više pratim, sve više osećam potrebu da te oslovim upravo tako. Gospodine Đorđeviću...

I možda je najbolje da ti čestitam pre nego što dežurni kritičari preformulišu svoje zlobne opaske u hvalospeve. Tako to ide…

Sretni veruju u bajke. Još sretniji učestvuju u njima... Ameri će danas možda dati koji poen više od nas, ali obojica odavno znamo da se ponekad pobede ni izbliza ne čitaju sa semafora.

Dečaci koje si okupio trčali su ispod duge one tvoje „trojke“ iz Istanbula, poželevši da im se snovi ostvare, ali iz noći u noć uveravamo se u to da su očito rešili da za svaki slučaj i sami malo porade na ostvarenju svojih snova.

Molim te da im, ako dospeš, pred finale samo preneseš da su ovde neki, koji su probdeli mnoga finala, veoma, veoma, ponosni na njih. Što je daleko iznad svih legura… To je četvrta stepenica pobedničkog postolja…

Pošalji ih, kao što si verovatno i planirao, da odigraju taj meč kao basket sa ortacima između zgrada… To je, ipak, samo igra.

A vi ste uveliko olimpijski šampioni, što se nas tiče… Puno vam hvala na tome.

Tvoj Đole, ispred još par Balaševića, ni ne pomišljajući da nabrojim sve za koje znam da misle kao mi… - poručio je Balašević tadašnjem selektoru Srbije pred finale olimpijskih igara u Riju.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)