AMERIKANCI POTCENJUJU JOKIĆA! Šta Srbin treba da uradi da bi bio ozbiljan kandidat za MVP?

Novosti online

28. 01. 2021. u 22:03

REGULARNI deo NBA sezone tek se zahuktava, ali lobiranje za MVP-ja je već uveliko počelo. Pa, iako bi se prema dosadašnjem učinku u Ligi moglo zaključiti da je srpski košarkaš Nikola Jokić glavni favorit, on ne uživa taj status u američkoj javnosti.

АМЕРИКАНЦИ ПОТЦЕЊУЈУ ЈОКИЋА! Шта Србин треба да уради да би био озбиљан кандидат за МВП?

Foto: AP

To međutim nije dovoljno da bude vodeći kandidat za prestižnu nagradu za najkorisnijeg igralča lige, jer i dalje ima onih koji su favoriti pre momka iz Sombora.

- Lebron Džejms, Džoel Embid, Kevin Durent, Nikola Jokić i Džejlin Braun su sada u top pet kandidata za MVP priznanje – rekao je nedavno slavni Medžik Džonson.

Jokić je ostvario najmanje dabl-dabl na svih 18 utakmica, praktično jedini gura Denver ka vrhu na Zapadu, ali nema status zvezde, koji uživaju Lebron, Adetokumbo ili Embid.

Sportsbetting daje najveću prednost Luki Dončiću (+400) i Janisu Adetokumbu (+450), onda slede Kevin Durent (+800), Stef Kari (+1000), Džoel Embid (+1000), Lebron Džejms (+1000) i tek onda na red dolazi Jokić sa +1200 što je daleko od očekivanog naročito kad se uzme u obzir sjajna sezona srpskog košarkaša.

Samo specijalizovani “Basketbol Referens” daje ubedljivu prednost Jokiću, u skladu sa učinkom. Tako je prema poslednjoj listi, napravljenoj pre utakmice Denvera sa Majamijem, Jokić bio u prednosti sa čak 41,3 posto šanse da bude MVP.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!