VAŠE UTAKMICE NISU VAŽNE! Evroliga sazvala sastanak na kome će od nacionalnih saveza tražiti ustupanje termina za odložene mečeve

V. P.

03. 11. 2020. u 20:42

PREDLOG trenera Armanija Etorea Mesine da se do marta obustave evropska klupska takmičenja, a da se do tada odigraju nacionalne lige, postaće još jedna u nizu logičnih ideja neprijemčiva logici rukovodstva Evrolige.

ВАШЕ УТАКМИЦЕ НИСУ ВАЖНЕ! Евролига сазвала састанак на коме ће од националних савеза тражити уступање термина за одложене мечеве

FOTO: Tanjug

- Ne planiramo da prezentujemo alternativne takmičarske formate, kao što se spekulisalo prethodnih dana - rekao je operativni šef Evrolige Eduard Skot uoči sutrašnjeg telefonskog sastanka sa predstavnicima nacionalnih liga iz kojih dolaze učesnici Evrolige i Evrokupa.

- Sastanak je sazvan sa ciljem da vidimo da li možemo da napravimo bolji plan za naredne nedelje i mesece.

U prevodu sa zvaničnog jezika Evrolige, to znači da je jedini cilj podrediti planove njenim interesima. Sastanak je sazvan isključivo sa namerom da nacionalne lige ustupe termine svojih utakmica već odloženim evroligaškim mečevima i onima koji će tek biti odloženi. Sudeći po eksponencijalnom rastu broja obolelih u zemljama iz kojih dolaze učesnici, biće ih sve više.

Umesto da uvaži objektivne okolnosti, sve težu organizaciju putovanja diljem kontinenta i sve veći broj zaraženih kao direktnu posledicu međunarodnih transfera, Evroliga pokušava da očuva imidž sposobne organizacije preko leđa domaćih šampionata. Kao i mnogo puta do sada.

POZNATI I NEPOZNATI TERMINI

EVROLIGA je za sada odredila nove termine za pet odloženih mečeva: Asvel - C. zvezda (11. novembar), Zenit - Armani (11. novembar), Asvel - Panatinaikos (1. decembar), Valensija - Zenit (8. decembar), Efes - Asvel (8. decembar).

Zenit je odigrao samo dve utakmice u dosadašnjih šest kola, što znači da se još ne znaju termini za još dve odložene zbog broja obolelih u timu iz Sankt Peterburga. Nema ni datuma za dva pomerena meča Albe, koja je na četiri odigrane utakmice.

O amaterskom nivou njene organizacije svedoče i dopisana pravila uoči sezone po kojim tim sa manje od osam igrača gubi utakmicu 20:0, što je u hodu promenjeno kada je postalo jasno da će trećina mečeva regularne sezone biti registrovana službenim rezultatom. Iako su čelnici Evrolige sa malim zakašnjenjem shvatili neodrživost tog koncepta, sezona je već neregularna.

Himki je pod pritiskom tog sumanutog pravila igrao mečeve sa osmoricom ubacujući u tim i igrače mlađih kategorija, da bi sa zakašnjenjem shvatio da je doneo pogrešnu odluku.  Umesto poraza, dobio bi nove termine za te utakmice, upravo one koji pripadaju nacionalnim ligama, ako njihovi predstavnici budu toliko neodgovorni i izađu u susret zahtevima Evrolige.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri