TRINKIJERI: Zaslužio sam pravo da biram za koga ću da radim! Kada sam došao u Partizan mislili su da sam lud ili pijan!

Novosti online

21. 09. 2020. u 21:02

U TEŠKOM trenutku za klub Andrea Trinkijeri je preuzeo Partizan.

ТРИНКИЈЕРИ: Заслужио сам право да бирам за кога ћу да радим! Када сам дошао у Партизан мислили су да сам луд или пијан!

Foto: N. Paraušić

U Humskoj je proveo sezonu i po, osvojio je dva Kupa Radivoj Korać, kao i ABA Superkup, a u svojoj drugoj sezoni imao je sa crno-belima zapaženu ulogu i u Evrokupu. Kako je došao, tako je i napustio Srbiju - neočekivano. 

"To je bilo jedno od najbitnijih iskustava u mojoj karijeri. Bila je to jedna od najkontroverznijih odluka u mom životu, ali sam tu i doživeo više uspeha nego ikada ranije. Bilo je to senzacionalno iskustvo", rekao je Trinkijeri u intervjuu za "TrendBasket". 

Prisetio se samog početka...

"Došao sam u klub koji je bio u teškoj situaciji. Uz mnogo rada i uz pomoć navijača koji su imali bezuslovnu ljubav, uspeli smo nešto da uradimo. To je sada ozbiljan klub sa dobrim igračima koji su takvi postali tokom prethodnih godinu i po dana kada smo sarađivali. Partizan je i zaradio bitan novac na igračima kao što su Vanja Marinković, Džoku Lendejlu. Osvojili smo tri trofeja i bili spremni za još mnogo".

Objasnio je Italijan i zbog čega nija lako biti trener "parnog valjka". 

"Veoma je teško biti trener Partizana jer je to veoma posebna uloga. To je kao biti trener giganata kao što su Real Madrid i Bajern u fudbalu. Na nekim utakmicama je bilo 20.000 navijača. Bilo je prelepo, nezaboravno i zbog toga sam napredovao. Kada sam odabrao da odem u Partizan svi su me pitali: 'Da li si lud, da li si pijan?'. Znao sam da je to ogroman rizik. Ali, želeo sam da naučim neke drugačije stvari. Tako da bilo je to nezaboravno i divno".

Na kraju je otkrio zbog čega je odabrao da se preseli u nemački Bajern. 

"Ja sam prvo odlučio da ne želim da ostanem (u Partizanu) iz nekoliko različitih razloga. Posle 25 godina karijere mislim da imam pravo da biram za koga želim ili ne želim da radim. Kada sam odlučio da zatvorim tu knjigu želeo sam da otvorim novu - i tu je bio Bajern", rekao je Trinkijeri. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UDARAC ZA MILVOKI! Bez Adetokumba na startu plej-ofa