OBJAVLJEN DUG KK PARTIZAN: Evo koliko su crno-beli u minusu

Novosti online

09. 09. 2020. u 19:32

OBJAVLjEN je dug Košarkaškog kluba Partizan za 2019. godinu.

ОБЈАВЉЕН ДУГ КК ПАРТИЗАН: Ево колико су црно-бели у минусу

Foto: KK Partizan/D.Stjepanović

Prema podacima objavljenim na sajtu Agencije za privredne registre crno-beli za prošlu godinu duguju 91.394.427 dinara što iznosi 770.130 evra.

Navodi se i da je dug prema Expo banci koji se nalazi u finansijskom izveštaju predmet sudskog spora i kao takav nije opterećenje za KK Partizan, ali će se do okončanja spora ovaj dug će se nalaziti u knjigama.

– Kada je u pitanju poreski dug koji je nasleđen i kojem su pripisane velike kamate, KK Partizan se nalazi u procesu ulaska u reprogram nakon čega će taj dug prerasti u dugoročnu obavezu. Jednostavnije rečeno, dug neće biti na gomili, već će se plaćati u ratama koje će na naplatu dospevati u dogovorenom vremenskom periodu i neće predstavljati nikakvo opterećenje za klub. Takođe je važno napomenuti da će nakon ulaska u reprogram, veliki deo kamate biti otpisan, preneo je Telegraf reči izvora iz Partizana.

– U prihodima kluba za 2019. godinu nema prihoda od dva najveća sponzora kluba, kompanija NIS i MTS. Naime, ugovori za sezonu 2018/19 su eskontovani i naplaćeni krajem 2018. godine, pa su zbog toga bili deo finansijskog izveštaja za 2018. godinu. U sezoni 2019/20 ugovori su naplaćeni u redovnom terminu, a to je januar 2020. i oni će biti deo finansijskog izveštaja za 2020, navedeno je iz Partizana.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a