ČOVIĆ PONOVO O ODžOVOJ SMRTI: Kako su treneri dozvolili Majklu da trenira? U košarku je počeo da ulazi ološ

Novosti online

14. 08. 2020. u 13:25

ЧОВИЋ ПОНОВО О ОЏОВОЈ СМРТИ: Како су тренери дозволили Мајклу да тренира? У кошарку је почео да улази олош

Foto: Tanjug/Milica Nikolić

PREDSEDNIK KK Crvena zvezda Nebojša Čović gostujući na TV Pink ponovo je zatražio odgovore povodom smrti doskorašnjeg košarkaša crveno-belih Majkla Odža.

- Ovde imate zamenu teza, da žrtvu, odnosno one koji brane žrtvu, napadaju oni koji su napravili ogromne propuste. Nama ne treba nikakva patetika sada, te savest mirna, te čiste ruke, te prljava savest... Nama to ne treba. Mogao je Odžo da kaže šta god hoće, ali ona pitanja na koja mora da se odgovori jeste kako su oni koji su organizovali trening u toj sali, a to je skaut Partizana, piše u Kuriru, kako je dopustio Odžu da trenira. Da li su mu pregledali zdravstvenu dokumentaciju? Ako nisu, to je propust, ako jesu i pustili ga da trenira, još veći propust. Ove sada patetične izjave, priče, iskazi... posle sedam dana, to je, bože me oprosti, pred sedmodnevni pomen. Zašto se ćutalo, zašto se krilo?

Čović je rekao da nije istina da je trener pratio Nigerijca do Urgentnog centra.

- Te neke priče, mi smo išli za Hitnom pomoći... Odžo je sam odvezen u Urgentni centar, niko nije otišao s njim. Svaki dan imao je pritisak i ja ga razumem. I od njegove porodice, i od Ambasade Nigerije, i od njegovog zvaničnog agenta Amerikanca. Ljudi jednostavno traže kompletno istragu i ostale podatke.

Nebojša Čović naglašava da je Odžo od kraja juna bio slobodan igrač, ali da je još početkom godine bilo pokušaja da se odvede iz Zvezde:

Foto: D. Stjepanović

- Zašto sad prebacujemo na nas, odnosno na Crvenu zvezdu? Odžo je što se tiče Crvene zvezde bio slobodan igrač od 30. juna. Oni su probali da ga ukradu još u januaru i februaru, pa su to radili u maju i početkom juna, da li su ga sustigli, sad ne znam, neki pričaju da je bio pred potpisivanjem ugovora. Pa i neka je, on je slobodan igrač, nemamo nikakav problem. Završio je ugovor s nama.

Prvi čovek Zvezde istakao je da je naš trofejni sport na velikim mukama.

- Sad neko nama priča da se mi nad tim širimo ili ne znam šta, a pritom su ti ljudi, barem u nekom našem odnosu s njima i u tom radu, da im ne pominjem imena, pokazali mnogo loših stvari. Naš veliki problem je što je u košarku počeo sa mnogih strana da ulazi ološ i na taj način kvari jedan od naših najjačih sportova. Zamenama teza, pričama, sukobom interesa, a nisu videli košarkašku loptu dok nisu možda pošli u vojsku.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

dokle bre da truješ

14.08.2020. 13:47

Spekuliše kao i uvek ali sad je prešao granicu i počeo da manipuliše ljudskim tragedijama, da tu zaradi koji poen. Aman čoveče, dokle bre. Ko te napada, ko poziva na odgovornost, kakva zamena teza, sa kime se svađaš više???

Muki

14.08.2020. 21:14

Lepo si rekao da olos ulazi u kosarku,ali nisi svestan da si ti NAJVECI OLOS koji je usao u Srpsku kosarku i da polako ali sigurno ima da je dovedes do dna.

Pera

14.08.2020. 23:19

Istekao mu je ugovor. Nije mu produzen ugovor. Trenirao individualno. Tragicno nastradao. Nije se nadao da virus moze ostaviti posledice. O cemu ovaj covek prica? Ovaj covek je ozbiljno bolestan.

Srbin iz inostranstva

15.08.2020. 14:53

@dokle bre da trujes..Pitanja koja postavlja Gospodin Covic su krajnje civilizovana i na mestu..Ne truju oni nikoga..a smetati mogu samo onima koji love u mutnom..DOSTA vise bezakonju i samovolji..DOSTA vise ostrascenosti i nestrucnosti..DOSTA vise neodgovornosti i neprincipijelnosti..Kao da smo neki veliki klanovi i mafija..nije vazno ni kako,ni boz cega samo da je nas odnosno da je pripadnost tu..KONACNO moramo i trebamo iskoraciti napred..ka uredenom drustvu gde vladaju pravo i zakon..