POZNATNO ŠTA ĆE KLUBOVI U REGIONU MORATI DA ISPUNE: Unija igrača ABA lige napravila program s pogodnostima za svoje članove

Tanjug

29. 07. 2020. u 13:18

UNIJA igrača ABA lige, koju su nedavno osnovali košarkaši Rade Zagorac i Nenad Miljenović, napravila je i program, gde se u većem delu traže pogodnosti za igrače, a koji će klubovi morati da ispune.

ПОЗНАТНО ШТА ЋЕ КЛУБОВИ У РЕГИОНУ МОРАТИ ДА ИСПУНЕ: Унија играча АБА лиге направила програм с погодностима за своје чланове

Ilustracija foto: EPA

Kako prenosi list "Danas", koji je imao uvid program napisan na pet stranica, sve to je tako definisano da igrači, koji budu postali članovi Unije, deluju zaštićeno i privilegovano, međutim, u praktičnom smislu, većina zahteva u direktnoj je koliziji sa dosad ustaljenim načinom delovanja klubova u regionu.

Prema napisanom planu, traži se da dužina trajanja priprema maksimalno može biti šest nedelja od prve zvanične utakmice u ABA ligi.

Što se tiče trajanja treninga, ukoliko klub želi da održi dva treninga dnevno, prvi trening može trajati maksimalno 60 minuta na terenu, bez kontakta, a drugi maksimalno 90 minuta na terenu (rad u teretani nije uračunat u vreme trajanja treninga i može se izvesti po planu fitnes trenera).

- Ukoliko klub želi da održi jedan trening dnevno, trening maksimalno može trajati 120 minuta na terenu. Klubu je dozvoljeno da organizuje najviše tri treninga u dva dana i nije mu dozvoljeno da zakaže trening pre devet ujutro, kao i bilo kakvu obavezu dan posle utakmice, pre 12 sati. Klub je u obavezi da organizuje jedan potpuno slobodan dan za igrače u toku nedelje, bez ikakvih obaveza na terenu i van njega - navodi "Danas".

U delu posvećenom putovanjima ističe se da klub mora obezbediti avio prevoz za tri najudaljenije destinacije po kilometraži, kao i „fast lane" na aerodromu za sve svoje igrače.

- Klub mora da obezbedi autobus za putovanja, u kojem će svaki igrač na raspolaganju imati po četiri sedišta topli obrok po putovanju (odlazak i povratak) za svakog igrača kluba.

Pored toga traži se da klub domaćin mora obezbediti sportska ili energetska pića i voće, gde su banane obavezne, pre utakmice, u svlačionicama.

Kako se navodi, poseban odeljak vezan je za pogodnosti članova Unije igrača koji je takode zahtevno orijentisan ka klubovima.

- Svaki član Unije igrača mora imati obezbeđen „single room“ na gostujućim utakmicama u kojima klub boravi u hotelu. Svaki član Unije igrača mora imati pravo na drugo medicinsko mišljenje od strane zvaničnog lekara Unije igrača - prenosi Danas i dodaje da će "od članova Unije ispred svakog kluba biti traženo da odaberu svog zvaničnog predstavnika i njegovog zamenika koji moraju biti članovi Unije, a koji će predstavljati njihov klub na zasedanjima „players board“.

Ističe se i da će Unija najstrože osuđivati svaki vid diskriminacije, ponižavanja, ugrožavanja ljudskih prava i nedoličnog ponašanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna