NBA PO ZATVORSKIM PRAVILIMA: Najbolje košarkaše sveta očekuju strogi uslovi u "Diznijevom kompleksu"

NBA zvezde se okupljaju u Orlandu, gde će od 30. jula do 13. oktobra biti nastavljena sezona, koja je prekinuta 13. marta.

НБА ПО ЗАТВОРСКИМ ПРАВИЛИМА: Најбоље кошаркаше света очекују строги услови у Дизнијевом комплексу

foto: EPA

Najbolje košarkaše sveta u naredna četiri meseca očekuje potpuna izolovanost od ostatka sveta, pošto će biti smešteni u "Diznijevom kompleksu" na Floridi, a pravila i uputstva koje je Liga spremila mnoge podsećaju na zatvorska.

Po dolasku u jedan od tri hotela na Diznijevom imanju koji su namenjeni za smeštaj sportista, igrači će dobiti gumene narukvice koje će u sebi imati ugrađen čip koji će služiti za beskontaktno otključavanje soba, ali i za praćenje testova na virus korona, koji će biti veoma obimni. Zvuči kao da je reč o nanogvici?

Kada su stigli, košarkaši su već jednom provereni na kovid 19, posle čega su zatvoreni na 48 sati, kako bi bili testirani još dva puta. Za to vreme neće im biti dopušteno nikakvo druženje niti kontakti sa ostalim kolegama.

Da će se čelnici NBA lige u velikoj meri oslanjati na tehnologiju, pokazuje i primer "pametnog prstena", koji je u stanju da registruje simptome korone, kao što su temperatura ili respiratorni problemi. Ipak, za igrače on neće biti obavezan i biće interesantno videti koliko njih će se odlučiti na taj potez. Još jedna tehnološka zanimljivost koja će biti omogućena svima koji se budu našli na Floridi jesu alarmi na narukvicama, koji će se oglašavati posle pet minuta ukoliko dva korisnika budu na manjoj udaljenosti od propisane pravilima socijalnog distanciranja.

BOGDANOVIĆ: KAO NA TURNIRU

ZVEZDA Sakramento Kingsa Bogdan Bogdanović smatra da nema favorita pred nastavak NBA lige.

- Biće to igra mentalne snage, svi ćemo morati da budemo koncentrisani od samog početka. Kratak je period, kao da igramo turnir, i u tom slučaju svako svakog može da pobedi - rekao je Bogdanović.

Pošto je poznato da svi vrhunski sportisti mnogo pažnje posvećuju ishrani, zanimljivo je videti kako su se NBA igrači snašli u tom pogledu. Neki od njih će dovesti lične kuvare, koji će hranu spremati van kompleksa u Orlandu i zatim im je slati. Ipak, većina će se hraniti iz restorana koji postoje unutar postrojenja, a timovi će u dogovoru sa košarkašima napraviti meni za tromesečni boravak. Ali dok ne prođe obavezni karantin za sve, restorani su zatvoreni, pa hranom koju su u prvih nekoliko dana dobijali, igrači u najmanju ruku nisu bili zadovoljni.

- Izgubiću 20 kilograma ovde, izgledaću ovako - napisao je na "Instagramu" centar Filadelfije Džoel Embid uz fotografiju kada je bio mršavi tinejdžer.

Doduše, kao što svi zatvorenici imaju slobodno vreme, tako će i najbolji košarkaši sveta imati priliku za razonodu. Obezbeđeni su im bazeni, bioskopske sale, golf tereni, a ono što je interesantno je da ukoliko žele da se razonode uz stoni tenis, neće smeti da ga igraju u parovima, već pojedinačno.

POZITIVAN TEST NE SVIRA KRAJ

AKO jedan od igrača u toku boravka na Floridi dobije pozitivan test na virus korona, takmičenje se neće obustaviti. Zaraženi igrač će biti smešten van "Diznijevog kompleksa", a svi koji su bili u kontaktu sa njim biće proveravani dodatno i pod budnim okom svojih timova. Takođe, igraču koji bude zaražen biće dozvoljen povratak posle 14 dana i nekoliko negativnih testova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)