REAL BEZ REŠENJA ZA LAPROVITOLU: Barselona srušila velikog rivala u ACB ligi

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

07. 04. 2024. u 22:41

REAL Madrida nastavio je sa lošim rezultatima u poslednje vreme. "Kraljevići" su izgubili u velikom derbiju od Barselone sa 85:79 (27:11, 18:22, 19:25, 21:21) u "Blaugrani" u 28. kolu ACB lige.

РЕАЛ БЕЗ РЕШЕЊА ЗА ЛАПРОВИТОЛУ: Барселона срушила великог ривала у АЦБ лиги

FOTO: Profimedia

Timu Ćusa Matea je ovo bio treći vezani poraz u svim takmičenjima i ekipa što pre mora da izađe iz krize pošto kreće najvažniji deo sezone - borba za trofeje.

Katalonci su prvu četvrtinu dobili sa 27:11 i ispostavilo se da je ta prednost bila nedostižna za goste iz prestonice Španije. Real od uvodnih 5:7 nijednom nije vodio na utakmici, iako je početkom četvrtog kvartala prišao na minust jedan - 64:63, no to nije bilo dovoljno za preokret.

Barseloni je ovo bio peti uzastopni trijumf i tek drugi protiv velikog rivala u ovoj sezone, a do sada su se sastali šest puta.

Najefikasniji u timu iz Katalonije bio je Nikolas Laprovitola sa 25 poena, Riki Rubio je dodao 11. Kod Madriđana najbolji je bio Gabrije Dek koji je upisao dabl-dabl od 14 poena i 13 skokova, identičan poenterski učinak ostvario je Džanan Musa.

Srpski košarkaš Nikola Kalinić meč je okočao bez poena, ali je imao dva skoka i četiri asistencije.

Real je sada drugi na tabeli sa identičnim učinkom kao Unihaka 23-5. Barselona je na trećem mestu sa 19-9.

BONUS VIDEO: ZVEZDA DOČEKALA: Nikola Topić trenira

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)