"LAVICE" NA TEŠKOM ZADATKU: Reprezentativke Srbije u Parizu čeka mnogo nezogdan put, žreb baš nije imao milosti

Novosti online

19. 03. 2024. u 20:37

Košarkašice Srbije izborile su plasman na Olimpijske igre preko kvalifikacionog turnira u Brazilu, sada su dobile i rivalke u grupnoj fazi turnira.

ЛАВИЦЕ НА ТЕШКОМ ЗАДАТКУ: Репрезентативке Србије у Паризу чека много незогдан пут, жреб баш није имао милости

FOTO: KSS/N. PARAUŠIĆ

Reprezentativke Srbije su imale dosta teži put do Pariza nego momci. U paklenoj konkurenciji sa ekipama Australije, Nemačke i domaćina Brazila, uspele su da se izbore za olimpijsku vizu. Za podmlađeni sastav selektorke Marine Maljković samo učešće na turniru je fenomenalan uspeh, ali svakako da se naše devojke nadaju da mogu da načine i korak više. Na tom putu iščekuju ih zaista neugodne protivnice.

Grupa koju je selekcija Srbije izvukla veoma je zahtevna, tu su još i selekcije Kine, Španije i Portorika.

Sa Kinom će se Srpkinje sastati ponovo nakon Tokija kada su "lavice" slavile rezultatom 77:70 i tako obezbedile polufinale. I tada su Kineskinje bile favoriti, ali su izabranice Marine Maljković pokazale karakter i triumfovale.

Španija je tradicionalno nezgodan protivnik kada je u pitanju košarkaška reprezentacija Srbije. Upravo su španske košarkašice 2016. godine ostavile Srbiju bez finala sa Amerikankama, pre tri godine su Srpkinje i Špankinje igrale jedan od najuzbudljivijih mečeva poslednjih godina u Valnesiji na Evropskom prvenstvu, i sve ukazuje da će i ovaj duel u Parizu biti isto tako interesantan.

Ekipa Portorika je velika nepoznanica i u ovom meču "lavice" se mogu nazvati favoritom, ali će to morati da dokažu i na parketu.

Jasno je da grupa izuzetno zahtevna, ali posle igara koje su naše devojke pokazale u Brazilu, naročito u nesrećnom porazu protiv favorizovane Australije, daje im pravo da se nadaju da mogu i u Parizu da naprave iznenađenje.

BONUS VIDEO: ZVEZDA DOČEKALA: Nikola Topić trenira

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TULIJUM LASER ODLIČAN IZBOR ZA LEČENJE: Najčešći uzrok urinarnih problema je uvećana prostata