ZALET ZA NEDELJU ODLUKE: Partizan se malo pitao "Šta se ovo dešava?!", a onda pokazao FMP-u kako stoje stvari

Novosti online

16. 03. 2024. u 22:47

KK Partizan je pobedio ekipu FMP-a u 23. kolu ABA lige, a konačan rezultat 88:57 prilično verno održava ono što se dešavalo na parketu Arene.

ЗАЛЕТ ЗА НЕДЕЉУ ОДЛУКЕ: Партизан се мало питао Шта се ово дешава?!, а онда показао ФМП-у како стоје ствари

Photo: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović

Početak je bio konfuzan iz perspektive crno-belih, jer tri minuta i deset sekundi nisu dali nijedan jedini poen. Ali, trojka koju je tad ubacio Anđušić, pokrenula je seriju od 9:0, pa se činilo da sledi prilično lako odrađivanje posla protiv autsajdera.

I, bilo je tako, ali ne odmah.


Imajući u vidu da su igrači trenera Žeka Obradovića promašivali i zicere, da su prvu četvrtinu završili sa samo dva pogotka za dva poena (od osam pokušaja) i imali dvostruko manje skokova od rivala (7/14), a da je FMP jedini davao poene iz reketa (4), tzv "druge šanse" (4) i kontri (5), onda i ne čudi što je Partizan imao prednost od samo 20:16 posle prvog perioda.

Neizvesnost je potrajala do 2:20 pred kraj poluvremena. Tada je, uz razigrana "teška oružja", kao što su Kaboklo, Ponjitka, ali i defanzivni tandem Doužer - Avramović, Partizan za 120 sekundi napravio seriju od 7:0, poveo sa 40:26 i najavio kome će pripasti ceo plen sa ovog meča.

Do velikog predaha Partizan je prestigao rivala u preciznosti šuta za dva poena (37,5% - 31,6%), smanjio zaostatak u skokovima (16-20), poravnao se i u poenima iz reketa (8) i iz "drugih šansi" (4), a uz čak 11 igrača koji su se upisali u strelce (svi sem Smailagića) stavili su do znanja "panterima" da ne nameravaju da dozvole nikakvo iznenađenje.

To se i potvrdilo u nastavku, tokom kog su crno-beli otišli na +20 već u trećoj deonici, a na početku četvrte i probacivali loptu kroz noge rivala, kao što je to učinio Jaramaz. Bez nekih većih uzbuđenja, čak i uz nasmejane razgovore publike i sudija, meč je priveden kraju baš kako se domaćin i nadao.

Posle ovog trijumfa, Obradovićeva ekipa može u miru da se posveti dvema izuzetno važnim utakmicama u Evroligi - u utorak od 20.30 dočekuje Baskoniju, a dva dana kasnije u istom terminu igra, takođe u Beogradu, protiv Real Madrida.

ABA liga, 23. kolo - statistika

Partizan - FMP 88:57 (20:16, 23:15, 22:14, 23:12)

Beograd - Štark arena; Gledalaca: 6.773; Sudije: Nikolić, Vesković, Ćalić
Partizan: Smit 7, Avramović 9, Koprivica 13, Smailagić 3, Jaramaz 6, Naneli 2, Trifunović 8, Anđušić 8, Doužer 10, Ponjitka 7, Kaminski 5, Kaboklo 10
FMP: Votson 8, Živanović 1, Foster 2, Rebec 10, Subotić 2, Pavićevć nije igrao, Roberts 6, Stepanović 2, Šaranović 4, Simović 3, Novak 13, Kuzmić 6p, 10sk

Tabela ABA lige


Na tabeli regionalnog nadmetanja Crvena zvezda vodi sa 19-3 pred svoje nedeljno gostovanje 11-plasiranoj Ciboni (8-14), Budućnost ima 18-5, Partizan 17-6, a Zadar i Cedevita po 14-9. FMP je ostao pretposlednji, sad asa 5-18.

Bonus video:  Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!