KAKVA UTAKMICA U MILANU: Mirotić i Nejpir srušili odlični Partizan

Александар Илић
Aleksandar Ilić

08. 03. 2024. u 22:22 >> 22:34

KOŠARKAŠI Olimpije dočekali su Partizan u 28. kolu Evrolige. U završnici za infarkt bolje su se snašli domaći igrači koji su slavili rezultatom 85:83

КАКВА УТАКМИЦА У МИЛАНУ: Миротић и Нејпир срушили одлични Партизан

Photo: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović

Odličnu košarkašku predstavu gledali su navijači u Mediolanum forumu. Dosta rezultatske neizvesnosti, drame, uz česte promene vođstva pružile su navijačima pravi košarkaški užitak.

Partizan nije mogao bolje da otvori meč, napravili su izabranici Željka Obradovića seriju 8:0 uz odličnu odbranu i tri ukradene lopte na startu duela.

Pritom, u prvoj četvrtini Olimpija je izgubila devet izgubljenih lopti, a do toga je dovela odbrana visokog intenziteta koju su igrali gosti, ipak puleni Etorea Mesine uspeli su da preokrenu i uvodnu deonicu dobiju 22:21.

Potpuno drugačija raspodela snaga na startu drugog perioda, bolje ju je otvorio Milano, koji je kontrolisao igru i napravio ukupnu seriju 12:2. Ipak, zahuktao se Aleksa Avramović u nastavku, upisivao poene, uz dobre odbrane, te je uz ledeja bio najefikasniji sa devet poena.

Što se tiče šuta, domaćin je bio na 8/14, dok je Partizan imao 6/13 za tri. Olimpija je bila bolja i u šutu za dva sa 7/9 naspram 9/16 crno-belih.

Tim Etorea Mesine je imao i prednost 12:9 u skokovima, dok im je odnos asistencija i izgubljenih lopti jednak 12-12. A rezultat je bio 41:40.

U trećoj deonici igralo se u serijama, taman kada je izgledalo da će jedan tim da se odlepi, uspevao je da se trgne, kod domaćina razigrao se Nejpir, a gostiju Aleksa Avramović. U nekoliko navrata Panter je pokušao da solira, nije mu to pošlo za rukom, u završnici je Anđušić uz pomenutog Avramovića stupio na snagu, te u posledih 10 minuta "parni valjak" imao je prednost 64:67.

Delovao je dobro Partizan u poslednjoj deonici, došao do vođstva odličnom igrom Alekse Avramovića, ipak, u poslednja tri minuta dosta bezidejno igrao je gost u napadu, a post u napadu prekinuo je Danilo Anđušić koji je nakon gotovo četiri minuta ubacio poene iz igre (78:80). Delovalo je da je Nejpir pogurao Olimpiju do pobede, a na 28 sekundi pre kraja, Ledej je pogodio dvojku uz faul za konačnih 85:83.

OLIMPIJA - PARTIZAN 85:83 - (22:21, 19:19, 24:27, 21:16)

Olimpija: Lo 3, Mekgruder, Meli 3, Nejpir 15, Rici, Flakadori, Hol 18, Karuso, Šilds 19, Mirotić 19, Hajns 2, Vojtman 6.

Partizan: Smit, Ledej 12, Avramović 19, Koprivica, Panter 9, Smajlagić 5, Trifunović, Anđušić, Doužer 2, Ponitka 5, Kaminski 7, Kaboklo 13

KRAJ MEČA

40' Pogodio je dva penala Šabaz Nejpir za 83:80, zatražio je minut odmora Obradović. Pogodio je dva uz faul Ledej, uspeo je reprezentativac Azerbejdžana da realizuje penal - 83:83. Pet sekundi pre kraja Nejpir je pogodio za dva, čelendž je tražio Obradović.

39' Promašio je Avramović, nisu to kaznili domaći, ali su došli do skoka, a Anđušić je faulirao Nejpira.

38' Ubacuje poene za goste Anđušić, pa trojku Šabaz Nejpir za 81:80

37' Šilds prekida post, pogađa za dva - 78:78

36' Nekoliko praznih napada na obe strane. Dosta loša organizacija napada na obe strane.

35' Nikome nije jasno šta je hteo Nejpir, dobio je loptu na trojci, vrteo se u krug, a onda je u poslednjoj sekundi bacio Mirotiću koji ga je zbunjeno gledao.

34' Odlična rola Alekse Avramovića večeras. Ubacuje 19. poen, brane se potom crno-beli, a Kaboklo na mišiće pogađa uz faul, pogađa penal -

33' Dosta tvrda završnica, Mirotić je bio fauliran, dosudile su sudije pri šutu. Počeo je poslednju deonicu sa osam ubačenih poena, za tri i po minuta dodao je još 11 - 76:73

32' Novu trojku pogađa Mirotić, a dvojku Avramović - 70:71

31' Trojkom Mirotić otvara deonicu, pa sa penala siguran biva Bruno Kaboklo - 67:69.

KRAJ TREĆE ČETVRTINE 64:67

30' Promašio je trojku Anđušić, ali ne i Kaboklo iz odbojke - 64:65. Potom Mekgruder pravi faul u napadu, poslednji napad u deonici za Partizan. Pogodio je Anđušić, ubacio deveti poen za 64:67

29' Ućutao je Bruno Kaboklo dvoranu, pogodio je trojku i spustio crno-bele na minus jedan - 62:61.

27'  Danilo Anđušić pogađa trojku iz teške situacije, pokušao je da vrati Šilds, nije uspeo, pa novi laki poeni Partizana.

26' Nekadašnji igrač Zvezde je potom pogodio i trojku za 55:51. Razigrao se Nejpir, ukrao je sada loptu, proigrao Hola za nove poene.

25' Tehnička greška za Kevina Pantera, pritom je faulirao Nejpira. Mirotić je uspešno izveo penal, a potom je dva imao Nejpir, bio je precizan - 52:51

24' Zaplesao je Aleksa Avramović i pogodio preko Hojtmana - 49:50.

23' Usledio je odgovor Pantera koji ubacuje trojku za goste - 46:47. Hol zatim ubacuje treću trojku na meču

22' Pogodio je Kevin Panter za crno-bele, ubacio prve poene, dodao je dva i Doužer, a Šilds ubacio trojku - 46:44.

Zek Ledej na poluvremenu: Obe ekipe igraju motivisano, pokušavamo da uradimo sve da dođemo do ritma.

Johanes Vojtman na poluvremenu: Moramo da zaigramo bolje u odbrani, da zaustavimo šut i ograničimo skok Partizana

KRAJ DRUGE ČETVRTINE 19:19

20' Promašio je Doužer, a namirisao loptu pod košem Avramović, koji je ukrao loptu, a potom pogodio trojku, prekinuvši četiri minuta bez poena gostiju. Odgovorio je Hol pod košem "parnog valjka". Kaminski završava četvrtinu lakim poenima - 41:40

19' Već ranije upozoreni Mesina negodovao je zbog faula nad Nejpirom. Neprecizan je sa penala bio Ledej, te nije iskoristio dodatnu priliku da dođe do poena.

18' Uspešan čelendž Mesine, promenjena je odluka o lopti za Partizan, crno-beli su tri i po minuta bili bez poena, kaznio je Nejpir trojkom, usamljen je bio Ledej, ali nije kaznio na drugoj strnai - 39:35.

17'  Nova trojka Hola, i jedan uspešno ubačen penal Vojtmana, potom se brani Partizan, ali ne pogađa Ledej, odlična odbrana Melija.

16'  Zaboravljen je u uglu bio Vojtman, koji pogađa za tri, potom isto čini i Hol - 32:35

15' Pogađa Vojtman, odgovara Anđušić - 29:35.

PROČITAJTE JOŠ: KAKVA PODRŠKA ZA "CRNO-BELE": Fudbaler Juventusa uz Partizan u Milanu

14' Biva precizan Avramović, odgovara Avramović - 27:31.

13' Šilds, koji je u prvoj deonici ubacivao sve, sada je imao težak promašaj, pogodio je tablu za tri, daleko od obruča. Nije to iskoristio Partizan. Pravi Kaboklo faul u napadu. Još jednom crno-beli ne koriste dobru odbranu, odšetao je sa loptom u aut Panter.

12' Treći faul napravio je Rici, a Obradović je zatražio čelendž kako bi se videlo da li se radi o nesportskom faulu. Nije bilo nesportskog, ali jeste poena Ledejaa preko Mirotića za 22:29.

11' Zek Ledej pogodio je trojku, a potom precizan i Kaboklo - 22:27.

KRAJ PRVE ČETVRTINE 22:21

10' Poeni Kevina Pantera sa penala, potom precizan i Avramović. Nakon toga Lo pravi faul u napadu. Negodovao je Etore Mesina, upozoren je pred tehničku. Još jednom Aleksa pogađa za dva, ponovo vodi Partizan 20:21, a na kraju deonice Nikola Mirotić bio je precizan sa penala za konačnih 22:21

8' Poentira Ledej, pa Hajnc za tri - 20:15.

7' Raspucao se Armani, sada je i Lo preko Kaminskog ubacio trojku uz step-bak 18:13

6' Prekinuo je Mateuš Ponitka seriju rivala, ubacio je tri poena - 12:13. Krade loptu Mirotić, a potom je podigao Avramovića, te ubacio trojku - 15:13

5' Pravi sada seriju 12:2 Milano, Šilds je ubacio sedam poena, upisao se i Nejpir, a prve minute dobio je Nikola Mirotić - 12:10

4' Vratio se Armani u meč, pogodio je domaćin dve trojke, uz pet poena Šildsa - 7:10.

3' Šilds upisuje prve poene za Italijane, a Kaminski odgovara. Na drugoj strani treća ukradena lopta Partizana. Promašio je Doužer, a Smailagić uzima loptu, odbranio se još jednom tim iz Milana.

2' Pogodio je i Alen Smailagić za tri - 0:6. Nema za sada domaćin rešenje za odbranu gostiju. Uzima još jednom Doužer loptu Meliju. Pogađa dvojku Kevin Panter - 0:8

1' počeo je meč u Milanu. Domaći su imali prvi napad. Kaminski prvo dobrom odbranom onemogućava "manekene", potom pogađa trojku, a nakon toga gubi loptu i Meli.

UOČI MEČA

19.56 - Etore Mesina je pred meč potvrdio da će Nikola Mirotić biti u timu, to će biti prvi put da igra protiv Partizana ove sezone. Podsetimo, Mirotić je bio na pragu crno-belih na početku takmičarske godine, ali je na kraju odlučio da potpiše za Olimpiju.

Partizan je slavio protiv Efesa u prethodnom kolu, a važan korak ka plej-inu crno-bela četa mogla bi da napravi protiv Olimpije.

Crno-beli neće moći da računaju na Ognjena Jaramaza definitivno ne može da se računa, dok Džejms Naneli još "vuče" problem sa ramenom od Kupa Radivoja Koraća.

Prethodni duel, odigran u Beogradskoj areni pripao je Partizanu (82:69)

Obradović poštuje Olimpiju i Mesinu

- Milano je ekipa koja je podigla broj šuteva za tri poena u poslednjih pet utakmica. Karakteristika je da imaju visoke igrače koji šutiraju veliki broj trojki. Svi osim Kajla Hajnsa su sposobni da šutiraju za tri. Potrebno je prisetiti prošle utakmice kod nas, gde su bili dominantni tokom jednog dela meča. Uspeli smo da okrenemo i na kraju pobedimo bez prevelike neizvesnosti. To je velika opomena za nas, da moramo da odigramo na najvišem mogućem nivou kako bi imali pozitivan rezultat, naglasio je trener Partizana.

I Italijan zna šta ga čeka kog suprotnog sastava.

- Očekuje nas fizički veoma čvrsta ekipa, koja je očigledno dobro organizovana kao i svaki tim Željka Obradovića. Za nas će biti važno da iskontrolišemo skokove, da imamo čvrstu defanzivnu tranziciju i da koristimo dobro izbalansiran napad između igre unutar reketa i spoljnih šuteva, rekao je Mesina.

Partizan nakon toga čeka gostovanje Barseloni, pa duel sa Baskonijom.

BONUS VIDEO: Top 10 najboljih poentera u NBA

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona