NEKADAŠNJI BEK REALA LEPO O DONČIĆU: Momenat kada je shvatio da je vanvremenski igrač

Novosti online

06. 03. 2024. u 15:45

Nekadašnji bek Real Madrida Džejsi Kerol kaže da je rano uvideo koliko će Luka Dončić biti dobar igrač.

НЕКАДАШЊИ БЕК РЕАЛА ЛЕПО О ДОНЧИЋУ: Моменат када је схватио да је ванвременски играч

Foto: Profimedia

Američki bek priseća se kada je prvi put upoznao Luku i kakav je utisak ostavio na njega.

- Upoznao sam Luku 2012. godine ili 2013. godine. Bilo je to u jednoj od prostorija za trening, upoznali su nas i rekli mi da misle da će biti prilično dobar igrač. Gledali smo ga malo iz daljine šta radi i mislili "ovaj mali je dobar". Ubrzo posle toga krenuo je da trenira sa nama - kaže Kerol, kako piše Jurohups.

Već tada je Luka vrtoglavao napredovao, u šta je Kerol i sam imao priliku da se uveri.

- Godine 2015. bio je na kraju klupe, 2016. je već malo bliže, 2017. dobija malo više minuta, a 2018. godine je MVP Evrolige. Neverovatno brzo je napredovao. Te 2018. malo ko je očekivao da će Real nešto da uradi – bili smo peti i igrali smo protiv Panatinaikosa. Ako se sećate prve utakmice, gubili smo 27:3 na startu, izgubili sa 30 i više poena razlike. Te večeri nas je Pablo (Laso) naterao da gledamo celu utakmicu. Nije bilo zabavno, bilo je užasno, ali nam je usadio odlučnost. Za sledeću utakmicu je promenio startnu petorku – igrali smo Rudi, ja, Felipe (Rejes), Trej Tompkins i Luka. Rudi, Felipe i ja se gledamo u stilu – šta je ovo? Ali počeli smo sjajno, dao sam dve trojke uz faul, Felipe je dao trojku, Rudi radio ono svoje, a Luka je bio mnogo bolji nego u prvom meču. Cele sezone nismo više izgubili meč u Evroligi - priča Kerol.

Luka Dončić je veliki, moglo bi se reći vanserijski talenat, a bek iz Vajominga je to i vremenom shvatio.

- Igramo protiv Baskonije, krenuo je u prodor po desnoj strani, probacio loptu iza leđa i onda je bacio toliko visoko o tablu i pogodio. Pomislio sam "ovo je sasvim drugi nivo". Zatim meč sa Barselonom, to su velike utakmice u kojima su i koncentracija i pritisak znatno viši. Dvaput je naterao Viktora Klavera da padne – krosover, step-bek, pa onda dodavanje za Rejesa. I fajnal-for protiv Fenera, pokazao je neverovatnu staloženost, uopšte na njega nije uticao pritisak, tada sam shvatio da je dečko poseban - rekao je Kerol.

Džejsi Kerol je dres Real Madrida nosio od 2011. do 2021. godine i bio je jedan od najboljih šutera u evropskoj košarci.

Bonus video Delije pozvale sve navijače - obuci crveno i belo za evroligaški derbi

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)