KARI SE SLOMIO ZBOG MILOJA: Kakve reči jednog od najboljih košarkaša sveta o velikom Dejanu

Tanjug

24. 01. 2024. u 11:12

KOŠARKAŠ Golden Stejta Stef Kari izjavio je danas da je srpski trener Dejan Milojević uvek donosio pozitivnu energiju u svlačionicu njegovog tima, prenose američki mediji.

КАРИ СЕ СЛОМИО ЗБОГ МИЛОЈА: Какве речи једног од најбољих кошаркаша света о великом Дејану

Tanjug/AP

Milojević je preminuo 17. januara u 47. godini od posledica srčanog udara. On je od 2021. godine radio kao pomoćni trener Golden Stejta.

"Cela organizacija je u šoku. Pokušaćemo da se vratimo na posao, svi smo razgovarali... Teško je. Ovo je veliki gubitak, koji će se osećati u budućnosti. Dejan je uvek donosio pozitivnu energiju u svlačionicu", rekao je Kari na konferenciji za medije.

On je istakao da je pre dva dana gledao meč Partizana i Mege u okviru 17. kola regionalne ABA lige. Na tom meču su se klubovi, navijači, saigrači, prijatelji, članovi porodice i navijači oprostili od Milojevića.

Milojević je od 2004. do 2006. igrao za Partizan, a od 2012. do 2020. je bio trener Mege.

"Gledao sam utakmicu njegova dva bivša kluba u Srbiji. Ne mogu ni da zamislim kako bi bilo da sam bio u Areni da osetim tu energiju. Želimo ovde da uradimo nešto slično", dodao je košarkaš Golden Stejta.

Kari je potom objasnio šta je naučio iz razgovora sa srpskim trenerom.

"Ono što sam naučio iz naših razgovora je da je njegovo prisustvo bilo glasno, iako možda ne bi izgovorio ni reč. To bi bio osmeh ili zagrljaj osobe koja je vesela i prijatna po svojoj prirodi. A ako pričamo o tome kakav je bio trener... Imati pored sebe nekoga sa takvom energijom, ko zna da se poveže sa vama i bude iskren u isto vreme, da na isti način uputi pohvalu, kritiku ili sugestiju... to je umetnost trenerskog posla", istakao je Kari.

Američki mediji navode da će košarkaši Golden Stejta do kraja sezone u NBA ligi na svojim dresovima nositi "DM" inicijale na dresovima i trenerkama. Klub iz San Franciska je naveo da će u spomen na srpskog trenera isti inicijali biti postavljeni i na terenu dvorane "ratnika".

Golden Stejt će naredni meč u NBA ligi odigrati sutra ujutro od četiri časa po centralnoevropskom vremenu, pošto će na svom terenu dočekati Atlantu.

Bonus video: JAKO MI JE KRIVO! Bogdan Bogdanović o porazu u finalu Svetskog prvenstva

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)