JOVIĆ UTIŠAO PIREJ: Meč sezone srpskog plejmejkera protiv Milutinova i Petruševa

Novosti online

16. 12. 2023. u 13:56

TROJICA srpskih reprezentativaca sa Mundobasketa u Manili našla su se na terenu dvorane "Mira i prijateljstva" u Pireju. Na jednoj strani Nikola Milutinov i Filip Petrušev, debitant u crveno-belom dresu Olimpijakosa, na drugoj Stefan Jović u timu Valensije.

ЈОВИЋ УТИШАО ПИРЕЈ: Меч сезоне српског плејмејкера против Милутинова и Петрушева

FOTO: KK Crvena zvezda/Iks

Iskusni 33-godišnji plejmejker zasenio je mlađe saigrače iz nacionalnog tima i utišao bučnu publiku ličnim košgeterskim rekordom sezone. U meču sa svega 119 poena postigao je 12 od 63 svoje ekipe (4/4 za dva, 1/3 za tri), uz četiri skoka, dve asistencije, jednu ukradenu i samo jednu izgubljenu loptu u velikoj pobedi Valensije (63:56), koja se sa skorom 8-6 nalazi u grupi timova od četvrtog do osmog mesta.

- Kontrolisali smo utakmicu čitavim tokom, fantastičan je osećaj pobediti Olimpijakos u njegovoj dvorani - rekao je Jović posle meča, u kojem je na listi strelaca svoje ekipe bio poravnat sa Krisom Džonsom i Demijanom Inglisom.

Olimpijakos ove sezone nije ni senka onog iz prošle sezone, u kojoj je kao najbolji u ligaškom delu igrao finale fajnal-fora u Kaunasu. Odlasci Saše Vezenkova i Kostasa Slukasa osakatili su napadački potencijal tima trenera Jorgosa Barcokasa. Milutinov je odlično započeo sezonu, u prvih šest kola prosečno postizao 12,3 poena, ali ga je povreda kolena izbacila iz koloseka. U duelu sa Valensijom igrao je 13 minuta i uputio samo četiri šuta za skroman učinak od šest poena, uz dve uhvaćene lopte.

Barcokas je angažovao Petruševa kako bi dodao malo boje sivom napadu, ali samo nekoliko treninga sa novom ekipom nije dovoljno da počne da liči na igrača iz crveno-belog Zvezdinog dresa prethodne sezone. U svom debiju proveo je na parketu osam minuta, bez šuterskog pokušaja, sa dva defanzivna skoka.

UZALUD KALINIĆEV REKORD

MILANO je iznenadio Barselonu u "Blaugrani" iako mu nedostaju Nikola Mirotić i Maodo Lo. Goste su do tek pete pobede u sezoni (90:86) nosili Devon Hol (21 poen), Ševon Šilds (19) i Nikolo Meli (16).

Kataloncima nije pomogao ni meč sezone Nikole Kalinića, najefikasnijeg u svom timu sa 17 poena (3/9 za dva, 3/5 za tri, 4 sk). Srpski reprezentativac je tek drugi put ove sezone ostvario dvocifren košgeterski učinak.

Navijači Fenerbahčea ovacijama su dočekali novog trenera Šarunasa Jasikevičujusa, koji je nasledio Dimitrisa Itudisa i debitovao pobedom nad Monakom (86:74). Sebi nije pripisao nikakve zasluge, sve je prepustio igračima i svom grčkom kolegi.

- Trenutno sam izgubljen, ne znam da li sam u Evropi ili u Aziji. Iza mene su luda 24 sata, moj uticaj u tom kratkom intervalu ravan je nuli. Pokušao sam da ne stajem na put igračima, koji su ekstremno dobro trenirani od Dimitrisa. Svi razumemo o kakvom se nivou trenera radi - kaže Jasikevičijus, kome je ovo peta pobeda u šest trenerskih okršaja sa Sašom Obradovićem.

Briljirao je Najdžel Hejs-Dejvis sa 23 poena, odlično se novom "kouču" predstavio i Marko Gudurić sa deset poena (2/2 za dva, 2/5 za tri), tri skoka i dve asistencije. U timu Monaka izdvojili su se Majk Džejms sa 24 poena i Eli Okobo sa 14.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)