"ALEKSA? NIKADA NEĆU BITI ZADOVOLJAN!" Željko Obradović održao konferenciju za pamćenje posle derbija u Evroligi

A. I.

26. 10. 2023. u 21:30

KOŠARKAŠI Partizana slavili su protiv Crvene zvezde rezultatom 88:86 u okviru 5. kola Evrolige. Nakon meča susret je analizirao trener crno-belih Željko Obradović.

АЛЕКСА? НИКАДА НЕЋУ БИТИ ЗАДОВОЉАН! Жељко Обрадовић одржао конференцију за памћење после дербија у Евролиги

FOTO: M. Vukadinović

Na konferenciji za medije obratio se Obradović medijima.

- Mi smo dominirali u prvoj četvrtini i skoro celo prvo poluvreme. Prestali smo onda da igramo pametno, što je bila odlika u tom periodu. Onda nam se dešavalo da primamo lake poene kada nismo u bonusu. Svaki trenutak je posvećen tome, da pričamo o tom problemu. Glavni je problem bio što nismo koristili faulove kada nismo bili u bonusu. Onda smo prestali da igramo pametno, da malo soliramo. Oni su se vratili. Mi smo uspeli da preokrenemo, da igramo sa četiri mala (niska postava prim. aut). To nam je dalo rezultat. U završnici smo pogađali bacanja, Zvezda nije. Jako mi je drago što smo se vratili. Hvala navijačima, energija je bila kao i uvek. Čestitke igračima bilo je psihološki važno za nas, počeo je Obradović.


Detaljnije je govorio o preokretu u završnici.

- Probali smo da promenimo odbranu. Da u napadu radimo stvari koje su bile postavljene pred utakmicu. Igrali smo niskom postavom, agresivnije. Ova utakmice je sve ono što je lepota košarke. Bilo je momenata i na našoj i na strani Zvezde. Imao sam dosta gostiju iz raznih zemalja, imali su šta da vide. Pre svega, kvalitetnu košarku. Utakmica je takva, kako god da je pripremate, morate usred meča da tražite rešenja.

Otkrio je da su Alen Smailagić i Kevin Panter igrali povređeni.

- Neki od mojih igrača imali su povrede. Pričam o Smailagiću koji nije trenirao, ali je uspeo da odigra. Kevin ima problem sa obe noge. Sutra ćemo snimiti, i videti o čemu se radi. Ovo je timska pobeda, na ovakav način, treba da nam da samopouzdanje.

Dotakao se i procenta šuta svojih pulena.

- Prvi put večeras imamo normalne procente šuta. Do ove utakmice šutirali smo katastrofalno za tri poena. Večeras smo u tom segmentu bili pametniji i čekali, nije slučajno da smo ubacili devet trojki iz 20 pokušaja. U ovom ritmu važno je da se igrači odmore, da imaju mirnu glavu... Ja sam posle Mege pogledao snimak i pustio im, nismo trenirali. Juče smo imali lagani trening, a sutra će biti slobodni. Treniraćemo tek u subotu. Kroz male detalje dolazimo do stvari koje želimo da ispravimo u našoj igri.

Dobio je Željko Obradović i pitanje o učešću tima iz Dubaija u Evroligi i ABA ligi.

- Moje mišljenje je da pozovete te koji su vam pričali o tome. Nemam pojma o čemu se radi. Zamislite da pored svih svojih obaveza moram i time da se bavim. Ja prvi put čujem. Izvinite što ovako komentarišem. Isključivo me zanima moj tim. Nemam vremena. Shvatate li šta znači igrati dva derbija u četiri dana? Sledi nam posle Baskonija, pa Split, da li ćemo ići autobusom na put od 14 sati... Izvinite što sam odgovorio ovako kako jesam...

Prokomentarisao je Frenka Kaminskog, Pi-Džej Dožijera i Aleksu Avramovića.

- Kaminski je igrao pametno... Otvorio je utakmicu izvanredno. Onda je naišao period kada odbrambeno nije radio stvari kako smo se dogovorili. Komunikacija sa saigračima na pik igri nije bila dobra i donelo je lake poene Zvezdi. Pi-Džeju sam rekao šta očekujem od njega. On je izuzetno pametan igrač, razume igru. I zato mi je teško da ga gledam kako nema agresivnost, posebno u napadu. Bio je trenutak kada sam zvao napad za njega. Nije dobro odigrao posle je tražio loptu. Tim čine 12 igrača, male stvari. Znam da će nam svi biti potrebni. Da se osvrnem na Aleksu. Ima ogromnu energiju, uvek je pozitivan. Ima i loših stvari. Nikada neću biti zadovoljan kako god da odigra igrač jer je to moj posao. Ako osete igrači zadovoljstvo onda je naredni meč katastrofa. Trudiću se da radim ono što mogu za korekciju igre. Imao je presečenu loptu, pogodio trojku, ali je imao i loših stvari. To je stepenica koju mora da preskoči ako želi da bude vrh igrač, poručio je Obradović.

BONUS VIDEO: Doček Alekse Avramovića, Marka Marinovića i Feđe Sretenovića na trgu u Čačku

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao