ŽARKO PASPALJ ZA "NOVOSTI": "Najbolji meč Srbije u poslednjih pet godina, Jović napravio značajnu razliku"

V. Preradović

05. 09. 2023. u 22:04

NAJVEĆU pobedu nad Litvanijom ostvarili smo u čuvenom finalu Evropskog prvenstva 1995. u Atini, ovu u četvrtfinalu Mundobasketa u Manili možemo da rangiramo kao „broj 2“.

ЖАРКО ПАСПАЉ ЗА НОВОСТИ: Најбољи меч Србије у последњих пет година, Јовић направио значајну разлику

Foto: Tviter

Akter tog prvog sudara sa baltičkom košarkaškom silom, naš legendarni as Žarko Paspalj, u razgovoru za „Novosti“ priznaje da nije sa preteranim optimizmom gledao na domete Srbije na Svetskom prvenstvu.

- Nadao sam se da, uz sve poteškoće, mogu da budu peti i izvade vizu za Olimpijske igre. Kako je teklo takmičenje, tako sam korigovao mišljenje. Ne zbog naših igara, već zbog rasporeda. Onog momenta kad su Litvanci dobili Amerikance, odigrali verovatno najbolju utakmicu otkad postoje, znao sam da je nemoguće da to ponove. Značajno je lakše igrati sa njima u četvrtfinalu nego sa Amerikancima, tako da sam očekivao da ćemo ih dobiti.

Slaže se sa konstatacijom da je Srbija odigrala doktorski.

- Ovo je bila jedna od najboljih utakmica naše reprezentacije koje sam gledao u poslednjih pet godina, i u odbrani i u napadu. Bogdanović je bio pravi lider, igrao je nesebično, racionalno, dobro u odbrani i ulio svima veliko poverenje. Rekao bih da je Stefan Jović čovek koji je napravio značajnu razliku u trenucima kada utakmica još nije bila rešena. Odigrao je sve što se od njega traži, sa razlikom da je pogodio sve što je šutnuo.

IGRALI I ZA BORIŠU

MOŽDA je i nesreća koja je zadesila Borišu Simanića dodatno homogenizovala ekipu.

- Verovatno jeste, velika je želja kod svakog od njih i svakog od nas da odigraju i za Borišu. Desilo mu se nešto što nikad nisam video u modernoj košarci, velika je žal zbog situacije u kojoj se našao. Moguće je da je i to pomoglo, ali na kraju je sve zavisili od ovih momaka, koji su izašli na teren i odigrali ono što je selektor od njih tražio.

Litvanski bekovi sanjaće Aleksu Avramovića...

- Brze ruke, brze noge, žilavost, izdržljivost. Može on da napravi greške u toj svojoj agresivnosti, ali je i on u igri kakva se tražila napravio veliku stvar.

Sada se okrećemo polufinalu, u kojem će nam na putu do medalje stajati Slovenci ili Kanađani.

- Videćemo da li su Slovenci dorasli, pokazali su slabosti protiv Nemačke. Mnogo toga u njihovoj igri zavisi od prilagođavanja ostalih Luki Dončiću. Kanađani jesu favoriti, mislim da su motivisani time što posle dugo vremena mogu da predstavljaju nešto u svetskoj košarci - konstatuje Paspalj.

Bonus video: "NISMO MNOGO PRIČALI..." Milutinov posle plasmana u polufinale Mundobasketa

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)