ITALIJA PONOVO "IZNERVIRALA" SRBIJU: "Azuri" onemogućili "orlove" da sa prvog mesta idu u četvrtfinale

Novosti online

03. 09. 2023. u 11:44

KOŠARKAŠI Italije nisu blistali, ali su uspeli da pobede Portoriko sa 73:57 (25:15, 14:21, 12:11, 22:10) u drugom kolu druge faze Svetskog prvenstva.

ИТАЛИЈА ПОНОВО ИЗНЕРВИРАЛА СРБИЈУ: Азури онемогућили орлове да са првог места иду у четвртфинале

FOTO: FIBA.Basketball

Ovaj rezultat ne odgovara reprezentaciji Srbije koja od 14 sati igra protiv Dominikanske Republike. "Orlovi" sada nikako ne mogu da budu prvi u grupi.

Osetilo se u igri "azura" i Portorikanaca koliko je utakmica važna, pa je bilo dosta grešaka, promašaja otvorenih šuteva... Ipak, izabranici Đanmarka Poceka su uspeli na iskustvo da slome otpor rivala i dođu do za njih važne pobede.

Italija je bolje otvorila duel, ali je rival uspeo da se vrati, čak i povede na startu treće četvrtine (41:43). Mučila se evropska selekcija u tim momentima i pet minuta je bila bez poena. No, uspela je da nađe način da se vrati pre svega preko u tim trenucima raspoloženog Đamapaola Rićija i na kraju prelomi utakmicu i trijumfuje.

Italiju su do pobede predvodili Stefano Tonut i Đampaolo Rići sa po 15 poena. Portoriko nije imao pravog raspoloženog igrača u napadu, najviše se istakao Tremont Voters sa 13, dok je Džordan Hauard dodao 11.

Sada je jasno da Srbija ne može da bude prva u grupi i samo je pobeda protiv Domiinikanske Republike vodi u četvrtfinale Mundobasketa. Ukoliko "orlovi" budu među osam najboljih selekcija igraće najverovatnije sa Amerikom koja će u direktnom duelu sa Litvanijom odlučiti ko će sa prve poizicije proći dalje.

Duel Srbija - Dominikanska Republika možete pratiti uživo na portalu "Novosti".

BONUS VIDEO: VERUJTE U NAS: Nikola Jović pred Srbija - Dominikanska Republika

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

SKANDAL! SPAJIĆ JAVNO PRIZNAO: Nikakav problem nije, glasaćemo za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici