OBRADOVIĆ O PRIPREMAMA: Neki su na dobrom nivou, neki nisu baš najspremniji

Novosti online

02. 09. 2023. u 15:04

KOŠARKAŠI Partizan nalaze se na Kopaoniku gde se pripremaju za novu sezonu, a kako one teku govorio je trener crno-belih Željko Obradović.

ОБРАДОВИЋ О ПРИПРЕМАМА: Неки су на добром нивоу, неки нису баш најспремнији

FOTO: N. Skenderija

Trofejni stručnjak je istakao da su igrači motivisani i da rade dobro.

- Nisu ovo pripreme kakve su bile nekad. Jesmo na planini, ali se ne izlazi napolje. Nekada se dve sedmice radilo, trčalo, u ovoj situaciji to nije moguće. Nekada je broj utakmica bio neuporedivo manji. Normalno, došlo je do promena u obimu i načina treninga. Mi smo napravili plan. Ono što je najvažnije, igrači su motivisani i rade na najbolji mogući način. Na prvim utakmicama ćemo videti šta treba da se popravi, ali tu imamo smisla i reagovaćemo - rekao je Obradović.

Potom je istakao da su neki došli u dosta dobrom stanju, a neki u ne baš idealnom na početak priprema.

- Osmišljene su tako da se vodi računa o tome u kakvom su stanju pojedini igrači. Neki su na jednom veoma dobrom nivou za početak priprema, neki nisu baš najspremniji. I naravno da pravimo plan i program u odnosu na to da slučajno ne dođemo u problematiku da se neko povredi. O tome, pre svega, vodi računa Bata Zimonjić, a i mi ostali treneri zajedno sa njim pravimo plan na dnevnom nivou, menjamo ako je potrebno.

Dotakao se i veoma zgusnutog rasporeda koji čeka ekipu kada počnu zvanične utakmice.

- Za sada sve ide po nekom normalnom planu. Već sam rekao da su ove godine pripreme malo drugačije, jer mislim da je veoma važno da se igračima da dovoljno odmora u toku leta. Još jednom ću da ponovim, imamo neverovatan početak sezone. Prva dva meseca, oktobar i novembar, po deset utakmica, pa decembar i januar po 11. Prva četiri meseca, 42 utakmice. To je ono što igrači vole, da igraju utakmice. Manje vole da treniraju. Ovo vreme dok ne počnu zvanične utakmice, treba iskoristiti da se uigramo. Imamo i nekoliko novih igrača, neki su i otišli. Provodimo vreme razgovarajući i radeći dosta na detaljima za koje mislim da treba da nam pomognu da igramo dobru košarku - zaključio je Obradović.

U Partizan su ovog leta došli Ognjen Jaramaz, Mateuš Ponitka, Pi Džej Doužer i Frenk Kaminski. Ekipu su napustili Matijas Lesor (Panatinaikos), Joanis Papapetru (Panatinaikos), Dante Egzum (Dalas) i Jam Madar (Fenerbahče).

BONUS VIDEO: Bogdanović razočaran nakon poraza od Italije

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)