FRANCUSKA JE ODLUČILA: Zbog ovog NBA asa, više niko neće nositi dres sa njegovim brojem

Novosti online

10. 08. 2023. u 19:32

Košarkaški savez Francuske (FFBB) povući će 12. jula naredne godine dres sa brojem devet, koji je u reprezentaciji "trikolora" nosio Toni Parker, prenosi Basketnjuz pisanje francuskog Progresa.

ФРАНЦУСКА ЈЕ ОДЛУЧИЛА: Због овог НБА аса, више нико неће носити дрес са његовим бројем

FOTO: EPA

FFBB je još u aprilu odlučio da povuče dres koji je nosio Toni Parker, a sada je određen i tačan datum. Svečanost će biti održana u Lionu u novoizgrađenoj LDLC areni, koja će biti zvanično otvorena krajem novembra.

FFBB planira da 12. jula u Lionu organizuje dva revijalna meča, ženske i muške košarkaške reprezentacije Francuske uoči Olimpijskih igara u Parizu.

Uoči mečeva biće organizovana svečanost na kojoj će biti povučen dres sa brojem devet koji je u francuskoj reprezentaciji nosio Toni Parker. On je odigrao 181 meč za selekciju Francuske, a postigao je 2.741 poen za nacionalni tim. Sa reprezentacijom Francuske na evropskim prvenstvima osvojio je po jednu zlatnu i srebrnu medalju, kao i dve bronze.

Parker je trenutno vlasnik Asvela, a sa San Antoniom je osvojio četiri titule u NBA ligi.

Protivnici ženskoj i muškoj reprezentaciji Francuske još nije određeni. Francuski mediji prenose da se čeka žreb grupa na OI u Parizu. Francuzi žele da oba meča odigraju sa američkim selekcijama.

U slučaju da Francuska i SAD budu u istoj grupi na OI kao kandidati za prijateljske mečeve 12. jula u Lionu sa "trikolorima" se pominju selekcije Srbije, Australije i Španije.

BONUS VIDEO: MAJSTORIJA ZA TV ŠPICE: Ovako je Kvinsi Menig postigao sjajan gol na meču Vojvodina - Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)