"JOKIĆ ME OKRENUO I REKAO..." Bogdan Bogdanović otkriva kako stoje stvari pred prvi Mundobasket u ulozi kapitena

Novosti online

25. 07. 2023. u 22:00

TRI leta odsustva iz reprezentacije nisu uticala na osećanja Bogdana Bogdanovića prema dresu sa grbom Srbije. Povešće bek Atlante "orlove" na Filipine u ulozi kapitena i predstavljaće glavnu uzdanicu selektora Svetislava Pešića na predstojećem Svetskom prvenstvu (25. avgust - 10. septembar). Sve to, sa velikim osećajem ponosa koji nikada nije krio, naročito na reprezentativnom okupljanju koje je proteklo u nešto sumornijoj atmosferi usled niza otkaza, ali to se nije primećivalo na Bogdanovom licu.

ЈОКИЋ МЕ ОКРЕНУО И РЕКАО... Богдан Богдановић открива како стоје ствари пред први Мундобаскет у улози капитена

FOTO: Srđan Januš

- Posebno je kada se igra za reprezentaciju. Iz mog ugla, ovde se dolazi zbog druženja, treniraš sa svojim drugovima, tako gledano iz te neke sportske perspektive. Najbolje i najčistije. Uvek je teško kada nisi tu, osećaš se kao da si propustio ne znam ni ja šta... Kao novu godinu, ekskurziju. Takav neki osećaj, čudan. Sad sam tu i drago mi je - prisetio se Bogdanović prethodnih leta kada su ga povrede sprečavale da se pridruži saigračima.

Ne oseća sjajni šuter povećanu dozu pritiska zbog nove uloge. Imao je sreće da uči od svojih prethodnika i kupi lekcije na temu "Kako kapiten Srbije treba da se ponaša".

- Nova neka uloga, ali isto sam i dalje igrač, ti moji saigrači pre mene koji su bili kapiteni su bili pravi ljudi, nas su sve naučili kako preuzeti tu ulogu i kako biti odgovoran. Šta je najvažnije tu. Mislim da sam spreman i da će da bude sve kako treba - samouveren je Bogdan.

Goruća tema je izostanak Nikole Jokića koji se nije osetio spremnim da pomogne drugarima u pohodu na medalju. Razume ga dobro Bogdanović, ali i one koji su razočarani u najboljeg košarkaša sveta.

- Okrenuo me je i rekao: "E, ne mogu, nisam spreman, nisam mentalno tu. Mogu da dođem, ali nije to to". Ja, kao košarkaš, razumem te ljude, ali isto razumem ljude koji ne razumeju to. Neki su momci bili tu i prethodnih godina, obezbedili ovo prvenstvo, igrali "prozore". Sad su drugi tu, takvo je takmičenje - okreće se kapiten predstojećim obavezama.

Bogdan Bogdanović i Nikola Jokić / Foto: N.Paraušić

A, njih će biti na pretek. Očekuje se da Srbija bez problema prođe kroz grupu, a onda da u nokaut fazi naleti na Italiju, koja je u prethodna dva navrata bila kobna po "orlove". "Azure" smatra i trenutno najvećom konkurencijom, o kasnijim koracima i ne razmišlja.

- Prvo Italija sa kojima se ukrštamo posle grupne faze, mislim da su oni napravili hemiju u ekipi, imaju dobar tim. Pre toga Portoriko i Kina u prvoj fazi, a kasnije ne znam ta ukrštanja... Grčka, Amerika... Sve je to jedna utakmica, svako prvenstvo je za sebe - objašnjava Bogdan.

Delimično se složio sa novinarskom konstatacijom da je zbog izostanka brojnih nosilaca, ova reprezentacija znatno niže na lestvici očekivanja, za razliku od nekih prošlih. To bi moglo da bude i dobro po nas, često su "orlovi" kada se od njih najmanje očekivalo znali da zablistaju i pozitivno iznenade.

- Može i tako da se gleda, dosta mladih igrača, samo treba da se izađe na teren i igra. Zavisi ko se optereti medijima, ko ne... Svaki igrač stvara to opterećenje sam sebi, ali kao što rekoh, svako prvenstvo je za sebe, ovo je nova ekipa. Tek bi trebalo da se upoznajemo, treniramo zajedno. Svestan sam svega, uloge u ekipi, kako doći do uspeha. I tu mogu da podelim neko iskustvo. Nadam se da ćemo otići zdravi i da ćemo dobro da radimo, ovo ostalo nema potrebe da razmišljam - podvukao je kapiten košarkaške reprezentacije Srbije.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić i govor saigračima iz reprezentacije Srbije koji će se pamtiti

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

OMILJENA DESTINACIJA SRBA: Kako i za koliko para da posetite ovo ostrvo