NIJE SAMO NIKOLA JOKIĆ: Ove velike zvezde propuštaju Svetsko prvenstvo u košarci

Novosti online

23. 07. 2023. u 21:29

SVETSKO prvenstvo u košarci je svakim danom sve bliže, ali dosta vrhunskih igrača neće biti deo nadmetanja koje se održava u Japanu, Filipinima i Indoneziji.

НИЈЕ САМО НИКОЛА ЈОКИЋ: Ове велике звезде пропуштају Светско првенство у кошарци

FOTO: FIBA.Basketball

Sigurno da je sve ljubitelje igre pod obručima u našoj zemlji pogodilo kada su pročitali da Nikola Jokić neće biti deo Srbije na Mundobasketu. Ipak, on nije jedino veliko ime koje će propustiti ovo takmičenje.

As Milvoki Baksa, Janis Adetokumbo, našao se na širem spisku Grčke, ali male su šanse da on zaigra, s obzirom na to da se još uvek oporavlja od operacije kolena.

Francuska će biti bez nove zvezde Viktora Vembanjame. Prvi pik na draftu je odlučio da preskoči Svetsko prvensto, kako bi se što bolje spremio za debi u NBA ligi, ali i Olimpijske igre koje se naredne godine održavaju u Parizu.

Košarkaš Makabija Lorenco Braun je vodio Španiju do evropskog trona. Njega, međutim, neće biti u timu "furije" na Mundobasketu.

Takođe, Litvanija neće moći da ima pomoć od najboljeg igrača Domantasa Sabonisa koji je operisao šaku i još ranije je svima stavio do znanja da će propustiti najveću košarkašku smotru.

Posle svih ovih izostanaka nema dileme da će najveća zvezda na ovom velikom takmičenju biti košarkaš Dalasa i reprezentativac Slovenije Luka Dončić.

Podsetimo, Svetsko prvenstvo na programu je od 25. avgusta do 10. septembra. Srbija se nalazi u grupi B sa Južnim Sudanom, Portorikom i Kinom.

BONUS VIDEO: NIKOLA JOKIĆ JE PONOSAN: Konj srpskog NBA asa osvojio "Subotičku milju"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)