ZVEZDA SE UZALUD NADALA: Petrušev čuva leđa Embidu u Filadelfiji

Novosti online

13. 07. 2023. u 08:50

PRE nego što se zaputio u Ameriku, menadžer Miodrag Ražnatović predstavio je dve opcije za njegovog klijenta Filipa Petruševa - NBA ili Crvena zvezda.

ЗВЕЗДА СЕ УЗАЛУД НАДАЛА: Петрушев чува леђа Ембиду у Филаделфији

FOTO: M. Vukadinović

Sudeći po rečima novog trenera Filadelfije Nika Nursa, izvesno je da 23-godišnjeg srpskog centra čeka šansa u timu Siksersa, koji su ga draftovali 2021. kao 50. pika druge runde.

- Daćemo veliku minutažu mladim momcima, Džejdenu Springeru, Luu Kingu i nekima od igrača poput Filipa, koji će biti u timu ove sezone. Pokušaćemo taktički da gradimo ekipu - rekao je Nurs u podkastu Tajrisa Meksija, inače igrača File.

Petrušev je u mečevima Letnje lige ostavio sasvim solidan utisak, trenutno je na prosečnom učinku od 10,4 poena i 6,2 skoka. Očigledno je da ga je franšiza iz Pensilvanije videla u svom sastavu i pre letnjih testova, pominjalo se da će mu ponuditi ugovor na dve sezone. Pred njim je veliki izazov da se nametne kao kvalitetna ispomoć zvezdi tima Džoelu Embidu, nosiocu MVP titule ligaškog dela minule sezone. U tome će imati jaku konkurenciju u vidu Moa Bambe, Montreza Herela i Pola Rida.

Filipu je istekao ugovor sa crveno-belima, za koje je u evroligaškim nastupima prosečno beležio 10,7 poena i 5,2 skoka. Jasno je da njegov odlazak ostavlja priličnu prazninu u Zvezdinom reketu, koju će delimično popuniti Marko Simonović, njegov nekadašnji saigrač iz Mege. Nakon što su otišli Hasan Martin i Ben Bentil (pod ugovorima su i dalje Ognjen Kuzmić i Miroslav Raduljica), treneru Dušku Ivanoviću potrebno je još dosta mišića i visine pod košem.

Prema nezvaničnim informacijama, jedna od meta je doskorašnji centar Makabija Aleks Pojtres, koji je prošlu sezonu u elitnom takmičenju završio na proseku od 7,8 poena i 3,6 skokova za nešto više od 22 minuta po meču.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)