SRBIJA ODIGRALA NEVEROVATNU ČETVRTINU U POLUFINALU: Susrele se "naslednice" Nikole Jokića i Luke Dončića u borbi za evropsko finale

Novosti online

08. 07. 2023. u 19:47

Ženska juniorska reprezentacija Srbije nije uspela da se plasila finale "U18" Evropskog prvenstva koje se održava u Konji.

СРБИЈА ОДИГРАЛА НЕВЕРОВАТНУ ЧЕТВРТИНУ У ПОЛУФИНАЛУ: Сусреле се наследнице Николе Јокића и Луке Дончића у борби за европско финале

FOTO: FIBA.Basketball

Možda i ne čudi, jer je poslednju deonicu od Slovenije izgubila sa 9:23.

Na kraju, srpske juniorske su posle sjajnih igara u dosadašnjem toku kontinentalnog šampionata poražene rezultatom 65:89, pa će umesto za zlato, igrati za evropsku bronzu.

Sloveniju je do trijumfa predvodila čudesna Ajsa Sivka sa 39 poena, 12 skokova i sedam asistencija, dok je Zoja Stim ubaciula 21 poen, uz sedam skokova, četiri asistencije i tri "krađe".

U našoj nacionalnoj selekciji istakle su se Marija Avlijaš sa 24 poena, sedam skokova i pet asistencija, te Ana Milanović sa 12 i Jovana Jevtić sa 10 poena. Katarina Knežević, junakinja četvrtfinala, zaustavljena je na samo četiri poena, uz šut iz igre 1/9, dok je ukupan šut Srpkinja bio 21/57, odnosno svega 36,84%.

U drugom polufinalu sastaju se Španija i Francuska.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić i govor saigračima iz reprezentacije Srbije koji će se pamtiti

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)