SRPSKA NBA PETORKA: Vasilije Micić prihvatio ponudu od 23.500.000 dolara i jedno je postalo jasno

V. P.

02. 07. 2023. u 15:05

DOK je skupljao kolekciju klupskih i individualnih trofeja u Efesu, Vasilije Micić svakog leta koketirao je sa NBA perspektivom. Nije žurio, čekao je uslove dovoljne da se odrekne ugodnog života na Bosforu i - napokon dočekao ono što mu je, reklo bi se, bilo suđeno.

СРПСКА НБА ПЕТОРКА: Василије Мицић прихватио понуду од 23.500.000 долара и једно је постало јасно

FOTO: M. Vukadinović

Naš reprezentativni plejmejker dogovorio je trogodišnji ugovor sa Oklahoma Sitijem, timom koji je 2020. preuzeo od Filadelfije draft prava na igrača koji je u tom trenutku žario i palio evropskim terenima. Utisak je da je Tander zadovoljio finansijske kriterijume za Vasinu selidbu na onu stranu Atlantika, za tri sezone zaradiće ukupno 23.500.000 dolara. Za NBA standarde skromno, za evropske klubove misaona imenica.

U jednom intervjuu „Novostima“ svojevremeno je rekao da nema nameru da ide u NBA da bi grejao klupu i poklanjao drugarima dres kao dokaz da je bio tamo gde skoro svako želi da ode. Da li će Micić kao igrač koji je u Evropi „prešao igricu“ više puta dobiti priliku za igru? Sumnjamo da je Vasa izostavio taj deo iz priče sa trenerom Tandera Markom Degnoltom i generalnim menadžerom Semom Prestijem.

- Micić je ostvaren igrač. Uvek igra na najvišem nivou za klub i reprezentaciju, što je sjajno. Svi ga jako dobro poznajemo, ima dobar odnos sa organizacijom - rekao je Presti posle sastanka na kome je sigurno bilo reči o njegovoj ulozi u „grmljavini“ koju franšiza iz Oklahome već dugo sprema.

SRPSKA NBA PETORKA

SRPSKA kolonija u NBA ligi sada ima zagarantovanih pet članova. Osim Nikole Jokića u Denveru, Bogdana Bogdanovića u Atlanti, Alekseja Pokuševskog u Oklahomi i Nikole Jovića u Majamiju, na NBA terenima gledaćemo i Vasilija Micića. Ostaje da se vidi šta će biti sa Bobanom Marjanovićem, kome je istekao ugovor sa Hjustonom.

Na poziciji plejmejkera neprikosnoven je Šej Gildžes Aleksandar, ovogodišnji ol-star i igrač na kome se bazira ekipa. Na bekovskim pozicijama su još Džoš Gidi i Lugenc Dort, drugi i treći najefikasniji u timu, ali je skoro izvesno da će Micić dobiti svoj deo kolača. To smo videli na primeru Alekseja Pokuševskog, s kojim će sledeće sezone deliti svlačionicu i teren.

Vasa je draftovan još 2014. kao 52. pik, te godine je iz Mege prešao u Bajern, potom stigao u Crvenu zvezdu kao pozajmljen igrač. Kada je otišao u Tofaš činilo se da se gasi njegova zvezda, ali je zapravo tek počela da sija. Sezonu kasnije sa Žalgirisom je stigao do fajnal-fora, potom sa Efesom dva puta osvojio Evroligu kao MVP fajnal-fora. U januaru je napunio 29 godina i procenio da je krajnje vreme da testira svoje kvalitete u NBA.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana