BRITANCI ZANEMELI KADA IM JE ĐOKOVIĆ OVO PORUČIO: "E, pa, došao vam opet mladi Novak na Vimbldon..."

Novosti online

01. 07. 2023. u 21:03

NOVAK Đoković igraće od ponedeljka 3. jula na Vimbldonu gde juri 24. istorijski grend slem trofej. Pred početak takmičenja Srbin je održao konferenciju za medije, a njegove reči da je "opet, kao nekada, mladi Novak došao da živi svoj san",izazvale su tajac kod domaćih, britanskih novinara, koji su valjda očekivali da se posle rekordnog, 23. grend slema, Srbin zasitio teniskih uspeha.

БРИТАНЦИ ЗАНЕМЕЛИ КАДА ИМ ЈЕ ЂОКОВИЋ ОВО ПОРУЧИО: Е, па, дошао вам опет млади Новак на Вимблдон...

Tanjug/AP

Predstavnici "sedme sile" upitali su Đokovića da prokomentariše svog prvog "izazivača", Karlosa Alkaraza.

- Karlos je sjajan momak, zreo za jednog 20-godišnjaka. Ispisao je istoriju tako mlad. Sjajan karakter ima, a i impresivan tim. Što se mene tiče, ja uvek nalazim ekstra motivaciju na grend slemu. Nema neke razlike. Znam šta treba da uradim. Trudim se da dođem u najbolje stanje za mečeve. Ne treba mi da imam Karlosa ili nekog drugog da bi imao motivaciju, imam sedam mečeva da osvojim titulu, ko je preko puta mene ne pravi razliku, radim ono što mi je potrebno da radim. Skoncentrisan sam na sebe, na svoje telo i da pobedim na vakom od tih mečeva, počeo je Novak Đoković.

Nole će u slučaju osvajanja grend slema u Londonu podići osmi put trofej na Old Ingland klubu, izjednačiće se sa Rodžerom Federerom, a ujedno osvajanjem 24. grend slema i sa Štefi Graf po broju ukupno osvojenih najvećih turnira.

- Ovo je novi slem, to je život profesionalnog tenisera. Ponosan sam što sam u ovoj poziciji. Pokušavam da iskoristim svaku priliku u ovoj fazi karijere. Nikad nisam igrao na travi pre 17. godine, ali Vimbldon mi je uvek bio cilj. Dobro mi je išlo od tada. Vremenom sam popravljao igru. Trava nije baš najbolja za igranje. Morao sam da učim, trava je najneobičnija podloga. Potrebno je vreme da se naviknete, ali u poslednjih 10 godina sam se adaptirao. Rezultati to govore. Nisam igrao Kvins, ali kad god dođem ovde trudim se da podignem nivo. Osećam se sjajno, uvek je ovo bio moj san, od detinjstva. Igrao sam ovaj turnir mnogo puta, uvek osećam da mladi Novak dolazi ovde da živi svoj san. U mojim očima najveći turnir, jedva čekam da počne, ističe Đoković.

Govorio je srpski as i o tome oseća li olakšanje nakon osvajanja dva grend slem turnira u godini.

- Još uvek sam gladan uspeha na grend slemovima. Ako sam još uvek sposoban da se borim na ovom istom nivou, sve je u redu. Posle Rolan Garosa sam se pripremao za Vimbldon, uživao sam sa porodicom, ali ne zadugo. Mnogo ljudi mi je prilazilo da mi čestita i da me podseti na istorijski uspeh, ali moj mozak je bio usmeren na Vimbldon, to je život profesionalnog tenisera. Morate da zadržite intezitet ako mislite da osvojite grend slem, deo mene je veoma ponosan što je u ovoj poziciji, pokušaću da iskoristim svaki momenat da postignem više.

Upitan je i o ulaganju Saudijske Arabije u svet tenisa.

- Mislim da će predsednik ATP bolje odgovoriti od mene, ali mislim da je samo pitanje vremena kada će započeti razgovore o temi tenisa. U svim temama su, mislim da nisu samo u fudbalu. Veliki broj fudbalskih zvezda, Formula... Bitno je da se zadrži integritet sporta i da se održi rast ovog sporta.

Đoković je otkrio i šta ga "održava" spremnim za ovaj turnir.

- Zavisi, ovog puta sam sa svojom ženom otišao na putovanje, na hajking i uz dosta aktivnosti u nekoliko dana. Proveo sam vreme sa njom, a onda sam proveo neko vreme sa decom, a onda nastavio sa treninzima. To je to stanje uma koje počinje da bude način života, da se brinete o telu. Ta navika koju imam dozvoljava mi da se brinem o svom telu i da nastavim da igram na ovom nivou. Malo je vremena između Rolan Garosa i Vimbldona, ne možete da baš zapustite svoje telo, da jedete šta hoćete, nisam sebi dopustio da izgubim te rutine, da ne spavam dobro. Nije zato što sam sebi to nametao, nego zato što sam hteo. To me ostavlja u ovom stanju kada nisam na terenu. Ne gledam ovo kao teret, nego zato što volim - zaključio je Novak Đoković.

BONUS VIDEO: Novak Đoković "prošetao" pehar Rolan Garosa prestonicom Francuske

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove