SRBIJA SE NE DA! Veliki trijumf naših košarkašica nad Crnom Gorom, san o Olimpijskim igrama je sačuvan!

Novosti online

24. 06. 2023. u 16:37 >> 16:37

KOŠARKAŠICE Srbije savladale su Crnu Goru na Evropskom prvenstvu. "Lavice" su tokom većeg dela meča imale dvocifrenu prednost, ali je pobednik ipak rešen u neizvesnoj završnici 63:58. Ivon Anderson bila je najbolja u našoj selekciji sa 23 poena, dok je Nataša Mak ubacila 20 u Crnoj Gori.

СРБИЈА СЕ НЕ ДА! Велики тријумф наших кошаркашица над Црном Гором, сан о Олимпијским играма је сачуван!

FOTO: FIBA.Basketball

Srbija  je odlično otvorila prvu deonicu koja se igrala u visokom i jakom tempu. Imale su nakon dva minuta igre naše dame četiri poena prednosti 10:6.

Do isteka prvih 10 minuta igre viđena je dosta tvrda utakmica na obe strane, a na kraju vodila je reprezentacija Marine Maljković 19:16. Utisak je da su mogle "lavice" i bolje, ali uz promašen veliki broj izglednih prilika mogu da budu zadovoljne prednošću.

Do prvog vođstva čekale su Crnogorke do 12. minuta, pogodila je Bojana Kovačević. Osetila se važnnost meča za obe selekcije, te je nakon pet minuta igre postignuto samo osam poena u nastavku meča. Ipa, na krilima Ivon Anderson tri minuta pre kraja Srbija je imala prvu dvocifrenu prednost na meču, a naturalizovana Amerikanka ubacila je 10 poena. Održavale su do pauze Srpkinje rutinski prednost i imale vođstvo 38:31.

FOTO: FIBA.Basketball

Treća četvrtina donela je neizvesnu igru, koš za koš, a u takvoj raspodeli snaga održavale su dvocifrenu prednost naše košarkašice koje su na poslednju pauzu između perioda otišle sa 53:43.

Odlično je Crna Gora otvorila poslednju deonicu. Povela 7:2, a Marija Leković bila je najzaslužnija za dramu u poslednjem periodu i rezultat 55:50.

Spustila se Crna Gora poenima Nataše Mak i na tri poena prednosti, ali je tada hladnokrvna Ivon Anderson poentirala i vratila Srbiji pet poena.

Lekovićeva i Nataša Mek postigle su za 37 minuta igre po 18 poena, upravo su njih dve vršile najveći pritisak na Srbiju, koja je pokazala čvrstinu i na kraju slavila 63:58.

FOTO: FIBA.Basketball

Srbija - Crna Gora 63:58 (19:16, 19:15, 15:12, 10:15)

Srbija: Anderson 23, Crvendakić 11, Đorđević 6, Janković 6, Nović 10, Čađo, Jovanović 1, Katanić, Krajišnik 3, Raca, Stanković 3, Topuzović.

Crna Gora: Kovačević 8, Mak 20, Mujović 4, Radonjić, Živković, Bivović, Jovanović, Leković 18, Pašić, Šćepanović, Vučetić 8, Živaljević 0

Srbija - Crna Gora 63:58

40' Izgubila je potom loptu Ivon Anderson. Marija Leković faulirala je Andersonovu potom i, završila meč. Dok je nekoliko sekundi kasnije Maša Janković sa penala rešila pitanje pobednika.

39' Promašila je dva penala Nataša Mek, uhvatila skok Mina Đorđević koja je potom promašila trojku.

37' Do osamnaestog poena došla je Marija Leković. Usledio je promašaj naše selekcije pri rezultatu 61:56, ali su se potom odbranile Srpkinje.

36' Pogodila je i Nataša Mek sada za 57:54, odmah odgovara Ivon Anderson. Sigurna je potom i Mina Đorđević sa penala 61:54

34' Napravila je Crna Gora seriju 7:2, te uvela meč u dramatičnu završnicu

32' Još jednom odlična igra Marije Leković koja dolazi do lakih poena u dva navrata za 55:47

31' Otvorila je Aleksandra Crvendakić period poenima za 55:43.

FOTO: FIBA.Basketball

Treća četvrtina 15:12

30' Izgubila je u poslednjem napadu Nevena Jovanović loptu ali nije bila kažnjena 53:43

27' Prozujala je kroz reket Ivon Anderson, poentirala uz faul, a potom precizna bila i sa penala za 51:39-

 26' Poentirala je Nogić, a trojku promašila Anderson, reprezentativka Srbije promašila je celu konstrukciju koša.

25' Pogodila je trojku Marija Leković, a zanimljivo je da su se pored nje u ekipi Crne Gore upisale još Nataša Mek, Bojana Kovačević i Jelena Vučetić.

24  Kontroliše odlično igru Srbija, a sada i Mina Đorđević postiže poene za 46:35. Kod Crnogorki je poentirala Leković.

22' Poenima Anderson otvorila je Srbija treću deonicu, odgovorila je Nataša Mek za 42:33.

FOTO: FIBA.Basketball

DRUGA ČETVRTINA 19:14

20' Spustile su se Crnogorke na -6, a onda je Aleksandra Crvendakić postigla poene za 38:30. Usledio je potom promašaj oba penala Marije Leković, koja je nakon izgubljene lopte Srbije imala popravni, bila je polovična

19' Gubi loptu Ivon Anderson, a to kažnjava Bojana Kovačević - 36:27.  Nakon pregleda video snimka dobila je Nevena Jovanović nesportski faul, a Jelena Vučetić raskrvavljeni nos.

17' Napravila je Srbija seriju 9:0 i došla do 10 poena prednosti, po prvi put na meču - 33:23

15' Ivon Anderson i Nataša Mek poentirale su nakon nekoliko minuta pauze za 24:23

14' Nakon nekoliko minuta bez koševa Maša Janković vraća vođstvo Srbiji

12' Pogodila je Bojana Kovačević trojku za prvo vođstvo Crne Gore - 20:21.

11' Polovična je sa penala bila Crvendakić - 20:16

FOTO: FIBA.Basketball

PRVA ČETVRTINA 19:16

10' Dosta tvrda igra u prvoj četvrtini, održavala je Srbija minimalnu prednost, te nakon 10. minuta igre vodile su izabranice Marine Maljković 19:16.

3' Jovana Nogić pogađa trojku za 10:6, a potom Vučetić upisuje prve poene - 10:8

1' Odlična i dinamična utakmica na startu. Povela je Crna Gora poenima Nataše Mek, a potom Ivon Anderson pogađa uz faul, da bi Mek ponovo došla do lakih poena u narednom napadu.

Uoči meča

Posle bolnog poraza od čak 40 poena razlike u četvrtfinalnom okršaju s Belgijom, Srpkinje razigravaju za plasman od 5. do 8. mesta, a ukoliko savladaju Crnu Goru, obezbediće plasman u kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu.

U te kvalifikacije, prvobitnim planom, ide pet najboljih ekipa sa ženskog Evrobasketa, ali kako je selekcija domaćina igara, Francuske, kao automatski učesnik olimpijskog nadmetanja prošla u polufinale kontinentalnog šampionata, onda i šestoplasirana ekipa sa ovog prvenstva ide u kvalifikacije za Pariz 2024.

Podsetimo, izabranice selektorke Marine Maljković su u preliminarnoj fazii ostvarile dve pobede i jedan poraz, savladale su Tursku i Slovačku dok su bile poražene Mađarske u poslednjem kolu. Zato su morale da razigravaju sa Britankama, u osmini finala, ali posle prolaženja te prepreke, doživele su brodolom protiv Belgije.

BONUS VIDEO: KO JE NAJPLAĆENIJA SPORTISKINjA: Objavljena lista zarada za 2022

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!