MELOUN NAKON TITULE NAJAVIO VELIKE STVARI: ''Korak posle šampionskog je da postanete dinastija''

Novosti online

13. 06. 2023. u 09:10

Trener košarkaša Denvera Majkl Meloun izjavio je danas da njegov tim želi da u narednim sezonama osvoji još titula u NBA ligi, prenosi I-Es-Pi-En (ESPN).

МЕЛОУН НАКОН ТИТУЛЕ НАЈАВИО ВЕЛИКЕ СТВАРИ: Корак после шампионског је да постанете династија

FOTO: AP/Tanjug

Košarkaši Denvera osvojili su noćas prvu šampionsku titulu u istoriji, pošto su u petoj utakmici finala NBA lige na svom terenu pobedili Majami rezultatom 94:89.

- Pre svega, veliki pozdrav naciji Nagetsa, volimo vas, momci! Vi ste najbolji navijači na svetu. Sav naporan rad, sve žrtve, sva posvećenost, sve to je kulminiralo osvajanjem titule. Imam vesti za sve vas tamo, nismo zadovoljni sa jednom, želimo još! - izjavio je Meloun prilikom slavlja na terenu sa igračima i navijačima Denvera.

Meloun je istakao da je zadovoljan osvajanjem titule.

- Pat Rajli je rekao nešto pre mnogo godina. Imao sam tu poruku u kancelariji na tabli kada sam bio trener u Sakramentu, ta poruka govori o evoluciji ove igre i kako idete od toga da ste niko i ništa do početnika, i potom kako idete od početnika do pobednika, a od pobednika do kandidata za titulu. Poslednji korak posle šampionskog je da postanete dinastija - istakao je trener Denvera.

Denver je u velikom finalu plej-ofa NBA lige pobedio Majami 4:1 u seriji.

- Uradili smo nešto što ova franšiza nije učinila nikada, ali imamo mnogo mladih i talentovanih igrača u svlačionici. Pokazali smo sve u 16 pobeda u plej-ofu, za šta smo sve sposobni na najvećoj pozornici na svetu - dodao je Meloun.

Denver je predvodio srpski centar Nikola Jokić sa 28 poena, 16 skokova i četiri asistencije. On je dobio trofej "Bil Rasel", za najkorisnijeg igrača (MVP) finala lige.

- Bilo je neverovatno, možete to da gledate na dva načina. Možete iz košarkaške perspektiva, dve MVP titule, MVP finala, svetski šampionat i sve što je uradio na terenu. Onda, za mene je važnije što može da se vidi van terena, odnos, ljubav koju gajim prema Nikoli, njegovoj majci i ocu u Somboru, Srbija, njegova braća Nemanja i Strahinja, njegova supruga Natalija i njihova ćerka Ognjena - istakao je trener Denvera i nastavio:

- Oni su divna porodica sa kojom sam se veoma zbližio. Nikola se ponaša kao da je ovo samo još jedna utakmica. Nikada se nije promenio sa svim uspehom, i nikada neće. To jednostavno nije u njegovoj prirodi. Volim Nikolu. Osam godina ljubavi, Džamal sedam godina. Prošli smo kroz mnogo toga. Samo da svi ostanemo na kursu i izazovemo sebe, da svi zajedno postanemo bolji, pojedinačno. Sjajno je biti sa takvim istorijskim, velikim igračem koji je još bolja osoba, a to iskreno kažem. Nikola je veliki, veliki čovek - zaključio je Meloun.

BONUS VIDEO: ONI SU NAŠ PONOS! Posle Đokovića, Jokiću uručeno značajno priznanje

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SLAVIMO VELIKU SREDU: Šta ne sme da se radi i KO DANAS FARBA jaja