"KRALJ" SA DEVET ŽIVOTA: Real ima ono što se nosi u donjem delu opreme

V. P.

23. 05. 2023. u 10:00

SAMO jedan klub u Evropi ima devet života. Činilo se da ih je Real Madrida potrošio u plej-of seriji sa Partizanom i polufinalnom okršaju sa favorizovanom Barselonom na fajnal-foru u Kaunasu.

КРАЉ СА ДЕВЕТ ЖИВОТА: Реал има оно што се носи у доњем делу опреме

Evroliga

Svi su se zabrojali, madridskom gigantu ostao je još jedan za finalnu bitku sa Olimpijakosom.

"Kraljevi" su pojačali svoj rekord osvajanjem 11. evroligaške titule trijumfom nad Pirejcima u meču za pamćenje (79:78). Izgledalo je u završnici da atinski crveni sigurnim hodom idu ka svojoj četvrtoj kruni, dva minuta pre kraja imali su šest poena prednosti i pred sobom protivnika sa veteranima kojima je duša u nosu.

U slučaju Serhija Rodrigeza uvek je bilo bitno ono što nosi u donjem delu opreme. As koji uskoro puni 37 godina vezao je pet poena i približio "blankose" na korak zaostatka, 40 sekundi pre poslednjeg zvuka sirene. Strah se uvukao u ekipu Olimpijakosa, lopta je izletela iz nesigurne ruke Mustafe Fala, umesto da se nađe u vrelim šakama Saše Vezenkova. MVP ligaškog dela bio je i statistički MVP finala, postigao 29 poena i uhvatio devet lopti, ali dve najvažnije nisu bile u njegovom posedu.

Usledio je poslednji napad Reala, u kojem se lopta našla u rukama Serhija Ljulja. Verovatno su u tim trenucima navijači Reala sumnjičavo vrteli glavom, jer je još jedan as iz stare garde do tada proveo na terenu svega 12 minuta i promašio dva šuta. U sebe nipošto nije sumnjao čovek sa hiljadu ovakvih mečeva u svojoj igračkoj kartici. Zalomio je oko bloka u reket i ispucao parabolu preko 218 centimetara visokog Fala. Činilo se da lopta putuje čitavu večnost dok nije prošla kroz obruč ne okrznuvši mrežicu 3,1 sekund pre kraja.

Toliko nade ostalo je Olimpijakosu da može do svog četvrtog evroligaškog trofeja. Trener Jorgos Barcokas pokušao je da odgovori na isti način, akcijom za Kostasa Slukasa takođe iskaljenog u šampionskim vatrama. Ovog puta mu se ruka skratila taman koliko i linija srca čitave ekipe u fantastičnom finalnom okršaju u zemlji košarke na severu Evrope.

MVP nagrada za najkorisnijeg igrača fajnal-fora otišla je u velike ruke Realovog diva Valtera Tavaresa, ali je možda istinski MVP ove sezone "kraljeva" osporavani trener Ćus Mateo. Ne samo da fizički liči na svog učitelja Pabla Lasa, već je i njegova karijera krenula istom šampionskom putanjom.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona