SRAMNO OPRAVDANJE EMBIDA: Ne možemo Harden i ja sami, košarka se igra 5 na 5

Novosti online

15. 05. 2023. u 09:19

Košarkaši Bostona plasirali su se u finale plej-ofa Istočne konferencije NBA lige, pošto su večeras u majstorici ubedljivo savladali Filadelfiju 112:88.

СРАМНО ОПРАВДАЊЕ ЕМБИДА: Не можемо Харден и ја сами, кошарка се игра 5 на 5

Tanjug/AP

MVP NBA lige Džoel Embid je posle poraza u kome je bio najslabija karika svog tima optužio svoje saigrače da moraju da budu bolji i da ne mogu Harden i on sami da donesu pobedu Filadelfiji.

- Imamo nezavršen posao. Nismo osvojili ništa, a mislim da imamo šansu da pobedimo. Očigledno je da smo kroz ovih sedam utakmica imali šansu da završimo kod kuće posao, što nismo uradili, i dalje verujem da smo dobili šansu da pobedimo, mislim da imamo sve što je potrebno da pobedimo. I dalje verujem da smo ja i Džejms dobili šansu da pobedimo, ali biće potrebno više od nas. Svi moramo da gledamo sebe, moram da budem bolji i biću bolji. Svi mi moramo da pronađemo načine da se vratimo i nastavimo da se usavršavamo i pomognemo timu, ne možete pobediti sami. Ne mogu da pobedim sam. Ja i Džejms jednostavno ne možemo da pobedimo sami. Zato se košarka igra 5 na 5 - rekao je Embid i tako okrivio ostatak tima iako su zapravo upravo on i Harden najviše zakazali.


U trećoj deonici kada je Filadelfiji „gorelo pod nogama“ Embid nije upisao nijedan poen, dok je Harden pogodio jednu trojku. Do kraja utakmice Kamerunac je imao 15, a Harden samo devet poena, pa je tako sramotno optužiti igrače pout Tobijasa Harisa i Tajris Maksija koji su bili najefikasniji sa 19 i 17 poena i koji su mnogo više pokazali od prve dve zvezde tima. Embid je na kraju prihvatio činjenicu da je mnogo grešio i priznao da mora da bude bolji jer je procenat šuta 5/18 zaista izuzetno loš za MVP-ja.

- Promašivao sam mnogo, to je na meni, mogao sam da budem mnogo bolji. Nekad možeš da kontrolišeš, nekad lopta ne ide onako kako si hteo, pa promašuješ one šuteve koje obično daješ. Za mene je jedna od stvari koju moram da radim kontrola lopte i dribling, da pomognem našoj igri u napadu, da širim igru. Bilo je mečeva u sezoni kada sam napadao obruč, pa izbacivao loptu do saigrača i to je kreiralo otvorene šuteve, ta kretnja lopte i igrača. Rekao bih da smo se loše kretali bez lopte u ovom meču. Znam da moram da napredujem, uzbuđen sam što ću raditi na sebi na leto i što ću se vratiti kao bolji igrač - zaključio je Embid.

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu